Pracuji...
close

Koktejl z černého rybízu

Koktejl je vždy dobrý v případě, kdy už Vám zavařování leze krkem :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
min 1 lžíce cukr moučka
min 1 lžíce med
Sdílejte recept
Postup
Příprava se skládá ze dvou částí. Nejprve si uděláme rybízový sirup a pak ho smícháme s mlékem a medem.
Začneme tedy sirupem. Do hrnce dáme omytý rybíz a šťouchadlem ho pořádně rozmačkáme. Stopky na rybízu neřešte.
Zapneme plotnu na menší teplotu a přidáme cukr. Zamícháme a pomalu přivádíme k varu. Cukru dejte podle sebe. Já dal cca 5 lžic.
Vaříme pozvolna 10 minut.
Uvařený sirup nechte vychladnout.
Sirup máme hotový. Teď můžeme udělat koktejl. Do plastové nádoby dáme pár lžic sirupu a přidáme trošku medu.
Přilijeme hrnek mléka a důkladně rozmixujeme. Teď se rozdělíme na dvě skupiny :-) Kdo má rád v koktejlu bordýlek, tak koktejl necedí. Druhá skupina vezme cedník a koktejl si přecedí.
Nalijeme do hrnku a jdeme se radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, mačkání
Typ chodu:
nápoj
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...