Pracuji...
close

Koktejl z černého rybízu

Koktejl je vždy dobrý v případě, kdy už Vám zavařování leze krkem :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
min 1 lžíce cukr moučka
min 1 lžíce med
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Příprava se skládá ze dvou částí. Nejprve si uděláme rybízový sirup a pak ho smícháme s mlékem a medem.
Začneme tedy sirupem. Do hrnce dáme omytý rybíz a šťouchadlem ho pořádně rozmačkáme. Stopky na rybízu neřešte.
Zapneme plotnu na menší teplotu a přidáme cukr. Zamícháme a pomalu přivádíme k varu. Cukru dejte podle sebe. Já dal cca 5 lžic.
Vaříme pozvolna 10 minut.
Uvařený sirup nechte vychladnout.
Sirup máme hotový. Teď můžeme udělat koktejl. Do plastové nádoby dáme pár lžic sirupu a přidáme trošku medu.
Přilijeme hrnek mléka a důkladně rozmixujeme. Teď se rozdělíme na dvě skupiny :-) Kdo má rád v koktejlu bordýlek, tak koktejl necedí. Druhá skupina vezme cedník a koktejl si přecedí.
Nalijeme do hrnku a jdeme se radovat :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, mačkání
Typ chodu:
nápoj
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
Dokonalá harmonie chutí. Banán těsto příjemně osladí a zvláční. Vločky přidají zajímavou chuť, připo...
Na zahrádce se nám z toho pomalu stává plevel, tak je potřeba s tím začít něco dělat. Sirup je skvěl...
Pórková polévka mě provází od mala a patří mezi mé oblíbené. A ještě když máte čerstvý pórek ze zahr...