Pracuji...
close

Vepřové kuličky v rajčatové omáčce

Není nic lepšího, než vařit z čerstvého. Na zahrádce mám rajčata sice ještě zelený, ale už se to blíží. Bazalku už mám svojí a tak je potřeba ji začít spotřebovávat. Tento recept je velice jednoduchý a rychlý. Stačí si udělat malou přípravu. Jako přílohu jsem zvolil tarhoňu, ale dokážu si to představit i s opečenou bagetkou.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 měsíců
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
omáčka
250 gram rajčata
1 kus cibule
7 lístky bazalka
2 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
5 lžíce olej olivový
masová směs
40 gram parmazán
20 gram strouhanka
1 kus vejce
7 lístky bazalka
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Recept se skládá ze dvou hlavních částí - omáčka a masové kuličky. Oboje budeme dělat paralelně a proto se na to musíme připravit.
Začneme s přípravou masových kuliček. Do mísy si dáme všechny ingredience na masovou směs. Masovou směs důkladně promícháme.
Připravíme si pekáč a vysteleme ho pečícím papírem. Z těsta uválíme malé kuličky. Průměr 2 až 3 centimetry. Při válení kuliček si namáčejte ruce do vody, nebude se Vám pak těsto lepit.
Teď si připravíme věci na omáčku. Nakrájíme si rajčata a papriku na stejně malé kousky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.
Přípravu máme hotovou a můžeme začít vařit.
Kuličky dáme do trouby, rozehřáté na 200 stupňů. Budou se péct cca 15 minut. Za tu dobu stihneme udělat omáčku.
Do rozpálené pánve na střední teplotu nalijeme olej, přidáme cibuli a necháme za stálého míchání zesklovatět.
K zesklovatělé cibuli přidáme rajčata, papriku, sůl a pepř. Za občasného míchání smažíme 2 minuty.
Po dvou minutách přidáme rajčata z konzervy a nakrájenou bazalku. Zamícháme a 5 minut povaříme.
To už máme kuličky vesměs hotové. Raději neochutnávat a nebo to všechno sežerete na posezení :-)
Hotové kuličky dáme do pánve do hotové omáčky a ještě minutku povaříme. Můžeme ještě zakápnout troškou olivového oleje. A máme hotovo :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, pečení, smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...