Pracuji...
close

Pažitková pomazánka z lučiny

Na zahrádce je pažitka v plném proudu, tak je potřeba toho využít.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience
obecně
120 gram lučina
min 3 lžíce bílý jogurt
1 svazek pažitka
1/4 kus pórek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Pažitku si nakrájíme nadrobno.
Pórek si nakrájíme nadrobno a rukama jemně promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
Pažitku a pórek dáme do misky a lehce promícháme.
Do misky přidáme lučinu, jogurt, sůl a pepř.
Promícháme, dosolíme, dopepříme, případně zjemníme jogurtem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...