Načítání...
close

Pečená vepřová žebra

Levný, jednoduchý a zatraceně dobrý. Hned po naložení jsem se těšil na druhý den, až ty žebra budu péct :-) Jako přílohu jsem kvůli dětem zvolil bramborovou kaši a dušenou zeleninu s cukrem.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Doba přípravy: 8 hodin 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 40 minut
Sdílejte recept
Postup
Do rendlíku si dáme všechny ingredience na marinádu a pomalu přivedeme k varu. Minutu za občasného míchání lehce provaříme a vypneme.
Žebra omyjeme, osušíme a dáme do mísy. Důkladně osolíme, opepříme. Rukama sůl a pepř důkladně vmasírujeme do masa.
Ještě teplou marinádu nalijeme na žebra a rukama potřeme každý milimetr. Mísu přikryjeme fólií a dáme přes noc do ledničky. Teoreticky už po dvou hodinách můžete péct, ale kdo si počká ten se dočká :-)
Druhý den vyndáme žebra z ledničky, přendáme je do většího pekáče (i s marinádou) a necháme odpočinout na pokojovou teplotu. Žebra pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů. Pečeme zhruba 100 minut. Během pečení můžete žebra jednou obrátit.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, nakládání, vaření
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
grilování, dětská oslava, barbecue párty
Původ:
Česko