Pracuji...
close

Pečená vepřová žebra

Levný, jednoduchý a zatraceně dobrý. Hned po naložení jsem se těšil na druhý den, až ty žebra budu péct :-) Jako přílohu jsem kvůli dětem zvolil bramborovou kaši a dušenou zeleninu s cukrem.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 8 hodin 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 40 minut
Sdílejte recept
Postup
Do rendlíku si dáme všechny ingredience na marinádu a pomalu přivedeme k varu. Minutu za občasného míchání lehce provaříme a vypneme.
Žebra omyjeme, osušíme a dáme do mísy. Důkladně osolíme, opepříme. Rukama sůl a pepř důkladně vmasírujeme do masa.
Ještě teplou marinádu nalijeme na žebra a rukama potřeme každý milimetr. Mísu přikryjeme fólií a dáme přes noc do ledničky. Teoreticky už po dvou hodinách můžete péct, ale kdo si počká ten se dočká :-)
Druhý den vyndáme žebra z ledničky, přendáme je do většího pekáče (i s marinádou) a necháme odpočinout na pokojovou teplotu. Žebra pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů. Pečeme zhruba 100 minut. Během pečení můžete žebra jednou obrátit.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, nakládání, vaření
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
grilování, dětská oslava, barbecue párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...