Začneme s palačinkami. Recept na palačinky najdete v záložce související recepty.
Během smažení palačinek si budeme připravovat i náplň. V hrnci rozpálíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme na střední teplotu dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Do hrnce k cibuli přidáme špenát. Čerstvý je samozřejmě nejlepší. Já sehnal pouze mražený, nasekaný. Pod pokličkou dusíme do změknutí. Mražený špenát mi pustil vodu, tak jsem ji musel vydusit, aby nebyla směs moc vodnatá.
Do změklého špenátu zamícháme nakrájený česnek.
Přilijeme zhruba půlku kelímku smetany a zamícháme. Osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Se solí opatrně, jelikož budete ještě přidávat slaný parmazán. Přivedeme k varu.
Do hrnce nastrouháme parmazán dle chuti. Měl by nám směs zahustit. Pokud je směs řidší, tak přidejte parmazán. Pokud je hustější, tak přilijte smetanu. Pár minut povaříme.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a uzený na kostičky.
Špenátovou směs dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
V rendlíku si rozhřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání zpěníme.
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené a za občasného míchání 5 minut smažíme.
Palačinku pomažeme špenátovou směsí, zabalíme a posypeme uzeným s cibulkou. Vedle na talíř dáme zakysanou smetanu a jdeme se radovat :-) Pro větší efekt můžete palačinku na talíři přepůlit.