Pracuji...
close

Špenátové palačinky s uzeným

Zase jednou dokonalé spojení chutí, co mám rád - špenát, uzené a zakysanka.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
min 5 kus palačinky
na posypání
1 kus cibule
1 lžíce máslo
náplň
1 kus cibule
3 stroužek česnek
min 50 gram parmazán
min 1 špetka sůl
min 1/2 kelímek smetana 33%
3 lžíce máslo
na dochucení
min 1 lžíce smetana zakysaná
Sdílejte recept
Postup
Začneme s palačinkami. Recept na palačinky najdete v záložce související recepty.
Během smažení palačinek si budeme připravovat i náplň. V hrnci rozpálíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme na střední teplotu dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Do hrnce k cibuli přidáme špenát. Čerstvý je samozřejmě nejlepší. Já sehnal pouze mražený, nasekaný. Pod pokličkou dusíme do změknutí. Mražený špenát mi pustil vodu, tak jsem ji musel vydusit, aby nebyla směs moc vodnatá.
Do změklého špenátu zamícháme nakrájený česnek.
Přilijeme zhruba půlku kelímku smetany a zamícháme. Osolíme, opepříme a přistrouháme muškátový oříšek. Se solí opatrně, jelikož budete ještě přidávat slaný parmazán. Přivedeme k varu.
Do hrnce nastrouháme parmazán dle chuti. Měl by nám směs zahustit. Pokud je směs řidší, tak přidejte parmazán. Pokud je hustější, tak přilijte smetanu. Pár minut povaříme.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a uzený na kostičky.
Špenátovou směs dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
V rendlíku si rozhřejeme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání zpěníme.
Ke zpěněné cibuli přidáme nakrájené uzené a za občasného míchání 5 minut smažíme.
Palačinku pomažeme špenátovou směsí, zabalíme a posypeme uzeným s cibulkou. Vedle na talíř dáme zakysanou smetanu a jdeme se radovat :-) Pro větší efekt můžete palačinku na talíři přepůlit.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, plnění
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
rande
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...