Pracuji...
close

Tvarohová pomazánka s česnekem

Čerstvost nade vše. Díky kvalitnímu (pálivému) česneku a pálivým výhonkům mi občas ukápla slzička, ale jinak dobrý :-) Pomazánku jsem si namazal na slunečnicový chléb, což je pro mě dokonalá kombinace. Množství tvarohu a jogurtu si změňte dle chuti.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 měsíců
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience
obecně
min 3 lžíce bílý jogurt
1 kus pórek
3 stroužek česnek
1/2 kus citron
min 1 špetka sůl
na ozdobu
Sdílejte recept
Postup
Z pórku použijeme pouze světlou část. Zelenou odřízněte a použijte třeba do polévky.
Pórek nakrájíme nadrobno.
Nakrájený pórek dáme do mísy a přidáme nakrájenou (nebo natrhanou) petrželovou nať.
Do mísy rozlisujeme česnek.
Dále přidáme šťávu z půlky citronu.
Nakonec přidáme tvaroh, jogurt, sůl a pepř.
Důkladně promícháme a necháme v lednici alespoň hodinu odležet.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
svačina, večeře
Příležitost:
oslava, grilování, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...