Pracuji...
close

Vajíčkový salát s rajčaty

Ze začátku to vypadá, že Vám množství salátu vydrží na pár dní. Realita je ale jinde...stačí 10 minut a je fuč :-) K salátu jsem měl rohlík, ale dovedu si ho představit například jako přílohu ke smaženému prsu a podobně.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
min 2 lžíce tatarská omáčka
8 kus vejce
120 gram lučina
min 1 špetka sůl
dle potřeby
min 1 lžíce smetana 33%
Sdílejte recept
Postup
Vejce si uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme. V kráječi vejce nakrájíme jednou, otočíme o devadesát stupňů a nakrájíme znova. Nakrájená vejce dáme do mísy.
Rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy.
Do mísy přidáme hořčici, tatarku, lučinu, sůl a pepř.
Jemně promícháme, popřípadě dochutíme dle chuti. Kdo chce, tak si zjemní smetanou, ale není to nutné.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
krájení, míchání, vaření
Typ chodu:
svačina, večeře
Příležitost:
oslava, k televizi
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...