Pracuji...
close

Domácí smetanová zmrzlina

Asi nejlepší zmrzlina, co jsem kdy dělal a možná i jedl. V mém případě se jedná o zmrzlinu karamelovou. Samozřejmě místo karamelového salka můžete použít salko klasické a přidat například nějaké ovoce, nebo jenom vanilkový cukr a podobně.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 5 hodin 20 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Do mísy vylijeme smetany a začneme šlehat.
Smetanu vyšleháme do tuha.
Do jiné mísy dáme kondenzované mléko.
Mléko také ušleháme. Stačí minutu na střední otáčky. Bude se s ním pak lépe pracovat.
Do mísy se smetanou přilijeme našlehané mléko.
Pomocí šlehače vše lehce spojíme. Stačí půl minuty na pomalé otáčky.
Směs nalijeme do připravených nádob a dáme zamrazit alespoň na 5 hodin. V této fázi nedoporučuji ochutnávat, jinak nebudete mít co zamrazit :-) Fotku jsem pořídil až po zamrazení, proto je na ní vidět už zamrazená zmrzka.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...