Pracuji...
close

Domácí smetanová zmrzlina

Asi nejlepší zmrzlina, co jsem kdy dělal a možná i jedl. V mém případě se jedná o zmrzlinu karamelovou. Samozřejmě místo karamelového salka můžete použít salko klasické a přidat například nějaké ovoce, nebo jenom vanilkový cukr a podobně.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 5 hodin 20 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Do mísy vylijeme smetany a začneme šlehat.
Smetanu vyšleháme do tuha.
Do jiné mísy dáme kondenzované mléko.
Mléko také ušleháme. Stačí minutu na střední otáčky. Bude se s ním pak lépe pracovat.
Do mísy se smetanou přilijeme našlehané mléko.
Pomocí šlehače vše lehce spojíme. Stačí půl minuty na pomalé otáčky.
Směs nalijeme do připravených nádob a dáme zamrazit alespoň na 5 hodin. V této fázi nedoporučuji ochutnávat, jinak nebudete mít co zamrazit :-) Fotku jsem pořídil až po zamrazení, proto je na ní vidět už zamrazená zmrzka.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...