Pracuji...
close

Domácí smetanová zmrzlina

Asi nejlepší zmrzlina, co jsem kdy dělal a možná i jedl. V mém případě se jedná o zmrzlinu karamelovou. Samozřejmě místo karamelového salka můžete použít salko klasické a přidat například nějaké ovoce, nebo jenom vanilkový cukr a podobně.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 5 hodin 20 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Do mísy vylijeme smetany a začneme šlehat.
Smetanu vyšleháme do tuha.
Do jiné mísy dáme kondenzované mléko.
Mléko také ušleháme. Stačí minutu na střední otáčky. Bude se s ním pak lépe pracovat.
Do mísy se smetanou přilijeme našlehané mléko.
Pomocí šlehače vše lehce spojíme. Stačí půl minuty na pomalé otáčky.
Směs nalijeme do připravených nádob a dáme zamrazit alespoň na 5 hodin. V této fázi nedoporučuji ochutnávat, jinak nebudete mít co zamrazit :-) Fotku jsem pořídil až po zamrazení, proto je na ní vidět už zamrazená zmrzka.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...