Pracuji...
close

Domácí smetanová zmrzlina

Asi nejlepší zmrzlina, co jsem kdy dělal a možná i jedl. V mém případě se jedná o zmrzlinu karamelovou. Samozřejmě místo karamelového salka můžete použít salko klasické a přidat například nějaké ovoce, nebo jenom vanilkový cukr a podobně.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 5 hodin 20 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Do mísy vylijeme smetany a začneme šlehat.
Smetanu vyšleháme do tuha.
Do jiné mísy dáme kondenzované mléko.
Mléko také ušleháme. Stačí minutu na střední otáčky. Bude se s ním pak lépe pracovat.
Do mísy se smetanou přilijeme našlehané mléko.
Pomocí šlehače vše lehce spojíme. Stačí půl minuty na pomalé otáčky.
Směs nalijeme do připravených nádob a dáme zamrazit alespoň na 5 hodin. V této fázi nedoporučuji ochutnávat, jinak nebudete mít co zamrazit :-) Fotku jsem pořídil až po zamrazení, proto je na ní vidět už zamrazená zmrzka.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
šlehání, míchání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...