Načítání...
close

Lilkový kaviár

Vhodná příloha k rybám a nebo jako pomazánka na oslavu. Doporučuji podávat s balzamikovým krémem. Na internetu je hodně variací, tak si vyberte tu svoji.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 5 měsíců
Ingredience
obecně
1 kus lilek
1-2 stroužek česnek
5 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
na potření
2 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
Rozkrojíme lilek na půl.
Lilek dáme do zapékací mísy a vnitřní strany pokapeme olejem. Důkladně rozetřeme.
Lilek posypeme solí a pepřem. Papriku pomažeme olejem a přidáme k lilku do zapékací mísy.
Dáme péct do trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 45 minut. Nebojte se zeleninu důkladně opéct trošku do černa. Musí být měkká.
Opečenou papriku dáme do misky a zakryjeme fólií. Necháme ji 10 minut zapařit. Bude se nám pak lépe loupat.
Vychladlý lilek zbavíme opečené slupky a pomocí lžičky vydlabeme vnitřek.
Papriku oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na malé kousky.
Oloupeme česnek a nakrájíme nadrobno.
V pánvi si rozpálíme olej a přidáme česnek. Necháme minutku zpěnit.
Ke zpěněnému česneku přidáme lilek a papriku. Přisypeme oregano, sůl a pepř.
Za občasného míchání vypaříme co nejvíce vody a máme hotovo. Trvá to pár minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
příloha, předkrm, delikatesa
Příležitost:
grilování, oslava
Původ:
Libanon