Pracuji...
close

Domácí směs Uncle Ben's

Zpracujte si letní úrodu na zimu. Omáčku Uncle Ben's mám moc ráda. Když je potřeba něco rychle uvařit, sáhnu pro Uncle Ben's, přidám ji k osmahnutému kuřecímu masu a k tomu uvařím rýži.
Kuchař: buellin
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
400 gram cuketa
3 kus cibule
1 kilogram rajčata
1/2 kus pórek
3 kus mrkev
3 stroužek česnek
2 lžíce cukr krystal
1 lžíce sůl
Sdílejte recept
Postup
Začneme s cibulí. Rozkrájíme ji a necháme zesklovatět na troše oleje. Rovnou si vezměte velký hrnec. Po chvíli přidáme rozkrájený pórek a prolisovaný česnek.
Oloupeme si cuketu, odstraníme střed s peckami a rozkrájíme ji na kostičky. Přidáme ji k osmahlé cibulce. Množství zeleniny je orientační, použijte, co zrovna máte. O rajče míň nebo papriku víc nehraje roli :-)
Dále do hrnce nastrouháme nahrubo mrkev.
A teď papriku, pokrájenou na nudličky.
Rajčata nakrojíme do kříže a spaříme horkou vodou. Pak jde dobře odstranit slupka. Poté je rozkrájejte a přidejte do hrnce.
Teď zeleninu dochutíme, zase množství uvádím pouze orientační. Přidáme omáčky, protlak, cukr a sůl dle chuti a ještě asi 20 minut pod pokličkou dusíme.
Hotovou směs naplním do sklenic (z tohoto množství mi vyšly tři velké sklenice a jedna malá). Sklenice pořádně utáhnu a zavařím. Tedy do hrnce dám na dno utěrku, vložím sklenice, zaliji vodou, aby hladina dosahovala cca do 3/4 sklenic. A pomalu zahřívám, voda by měla mít 80°C a sklenice by měly zůstat asi 20 minut. Takže když se voda blíží nějak k bodu varu, vypnu plotýnku a sklenice po půl hodině vyndám. Otáčím dnem vzhůru a po vychladnutí je hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
krájení, vaření, zavařování
Typ chodu:
hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...