Načítání...
close

Hovězí nudličky s paprikou a česnekem

Časově trošku náročnější, ale jinak lehký recept, který zvládne každý. Jako přílohu doporučuji hranolky, těstoviny a nebo čerstvý chléb.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 45 minut
Ingredience
obecně
7 stroužek česnek
600 mililitr vývar kuřecí
3 kus cibule
1/2 kus pórek
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
podle chuti
na smažení
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne karamelizovat.
Když nám cibule začne karamelizovat (hnědnout), tak přidáme hovězí maso, které jsme si nakrájeli na nudličky. Lehce osolíme, opepříme a přidáme kmín.
Za občasného míchání smažíme, dokud v pánvi nezmizí veškerá tekutina.
Mezitím si nakrájíme papriku, pórek a česnek nadrobno.
K osmaženému masu přidáme nakrájenou zeleninu a přisypeme mletou papriku. Důkladně promícháme a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Osmaženou směs zasypeme moukou a důkladně promícháme.
Přilijeme vývar a důkladně rozmícháme. Pod pokličkou a za občasného míchání vaříme, dokud nám maso nezměkne.
Nakonec přidáme nakrájenou celerovou nať, zamícháme, vypneme plotnu a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko