Pracuji...
close

Rustikální cuketový tatarák

Co na to říct. I když je to bez masa, tak to neznamená, že to nesežerete na posezení. Podáváme buď na chlebu a nebo s chlebem. Posypeme nakrájenou červenou cibulí.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
na smažení
na ozdobu
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si nadrobno cibuli.
V pánvi rozpálíme olej a přihodíme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si začneme krájet cuketu na kostičky.
Nakrájenou cuketu přihazujeme do pánve k osmahlé cibuli. Pokud se Vám tam nevejde všechna, tak přihazujte postupně během smažení, jelikož bude ztrácet vodu a tím i zmenšovat svůj objem. Cuketu v pánvi lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme.
Z cukety se nám začne stávat trošku kaše. Trvá to zhruba půl hodiny. Nesmažte to ale úplně do bezvědomí. Nechte si tam trošku větších kusů cukety.
Do kašovité cukety přidáme protlak a cukr.
Důkladně zamícháme a ještě 3 minuty smažíme. Pak vypneme plotnu a necháme vychladnout. Už teď by se to dalo sežrat a nikdo by Vám to nevyčítal :-)
Vychladlou cuketovou směs přendáme do větší mísy a přidáme ostatní suroviny. Česnek prolisujeme. Důkladně zamícháme, dosolíme, dopepříme a můžeme se jít radovat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, míchání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
párty, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...