Načítání...
close

Rustikální cuketový tatarák

Co na to říct. I když je to bez masa, tak to neznamená, že to nesežerete na posezení. Podáváme buď na chlebu a nebo s chlebem. Posypeme nakrájenou červenou cibulí.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 měsíců
Ingredience
na smažení
na ozdobu
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si nadrobno cibuli.
V pánvi rozpálíme olej a přihodíme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si začneme krájet cuketu na kostičky.
Nakrájenou cuketu přihazujeme do pánve k osmahlé cibuli. Pokud se Vám tam nevejde všechna, tak přihazujte postupně během smažení, jelikož bude ztrácet vodu a tím i zmenšovat svůj objem. Cuketu v pánvi lehce osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme.
Z cukety se nám začne stávat trošku kaše. Trvá to zhruba půl hodiny. Nesmažte to ale úplně do bezvědomí. Nechte si tam trošku větších kusů cukety.
Do kašovité cukety přidáme protlak a cukr.
Důkladně zamícháme a ještě 3 minuty smažíme. Pak vypneme plotnu a necháme vychladnout. Už teď by se to dalo sežrat a nikdo by Vám to nevyčítal :-)
Vychladlou cuketovou směs přendáme do větší mísy a přidáme ostatní suroviny. Česnek prolisujeme. Důkladně zamícháme, dosolíme, dopepříme a můžeme se jít radovat.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, míchání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
párty, oslava
Původ:
Česko