Pracuji...
close

Kuře pečené v alobalu s domácím grilovacím kořením

Na přípravu nenáročný recept, který si zamiluje každý masožravec ve Vaší rodině. Pokaždé si můžete udělat jinou marinádu a péct dokola a dokola :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
1 kus kuře
Sdílejte recept
Postup
V menší misce si připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí.
Kuře si omyjeme, osušíme a dáme na talíř. Vylijeme marinádu na kuře a rukama důkladně rozmažeme. Mažeme i uvnitř. Je dobré to dělat na talíři, jelikož se tím marináda udrží pohromadě.
Na pekáč si rozprostřeme alobal a položíme na něj pomazané kuře. Důkladně několikrát zabalíme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 80 minut. Po upečení necháme alespoň 10 minut odpočinout v alobalu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
pečení, marinování
Typ chodu:
oběd
Příležitost:
grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...