Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Žampionová omáčka
Z lesních hub to sice není, ale i tak je výsledek skvělý. Jako přílohu doporučuji houskový knedlík, těstoviny, noky a určitě spousta dalšího.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
800
gram
žampiony
2
kus
cibule
1
lžíce
kmín drcený
3
stroužek
česnek
1.5
litr
vývar kuřecí
1
hrst
libeček
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
200
mililitr
smetana 33%
1/2
kus
citron
na smažení
100
gram
máslo
na zahuštění
min 5
lžíce
máslová jíška
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Cibuli si nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpálíme máslo a přisypeme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme do polohněda.
Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky. Já je krájel na silnější, jelikož je to pak v omáčce víc vidět a cítit.
K osmahlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme. Žampionů je hodně, tak můžete do hrnce přidat část, smažením zmenšit objem a přidat zbytek.
Hned se žampiony přidáme šťávu z půlky citronu. Za občasné míchání smažíme, dokud se nevypaří všechna voda, kterou žampiony pustí.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno. Před krájením ho zmáčkneme nožem, aby pustil více chuti.
K žampionům přidáme kmín.
A přidáme nakrájený česnek. Zamícháme a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do hrnce přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou přivedeme k varu.
Mezitím si můžeme připravit jíšku (máslo, hladká mouka)
Omáčku pomocí jíšky zahustíme. Za občasného míchání vaříme alespoň 15 minut.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Do provařené omáčky nalijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu.
Nakonec přidáme nakrájený libeček, zamícháme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Omáčky
/
Smetanové omáčky
,
Houby
/
Žampiony
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
prkénko (plastové)
,
nůž kuchyňský
,
hrnec
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close