Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Žampionová omáčka
Z lesních hub to sice není, ale i tak je výsledek skvělý. Jako přílohu doporučuji houskový knedlík, těstoviny, noky a určitě spousta dalšího.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
800
gram
žampiony
2
kus
cibule
1
lžíce
kmín drcený
3
stroužek
česnek
1.5
litr
vývar kuřecí
1
hrst
libeček
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
200
mililitr
smetana 33%
1/2
kus
citron
na smažení
100
gram
máslo
na zahuštění
min 5
lžíce
máslová jíška
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Cibuli si nakrájíme nadrobno.
V hrnci rozpálíme máslo a přisypeme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání smažíme do polohněda.
Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky. Já je krájel na silnější, jelikož je to pak v omáčce víc vidět a cítit.
K osmahlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme. Žampionů je hodně, tak můžete do hrnce přidat část, smažením zmenšit objem a přidat zbytek.
Hned se žampiony přidáme šťávu z půlky citronu. Za občasné míchání smažíme, dokud se nevypaří všechna voda, kterou žampiony pustí.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno. Před krájením ho zmáčkneme nožem, aby pustil více chuti.
K žampionům přidáme kmín.
A přidáme nakrájený česnek. Zamícháme a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Do hrnce přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou přivedeme k varu.
Mezitím si můžeme připravit jíšku (máslo, hladká mouka)
Omáčku pomocí jíšky zahustíme. Za občasného míchání vaříme alespoň 15 minut.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Do provařené omáčky nalijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu.
Nakonec přidáme nakrájený libeček, zamícháme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Omáčky
/
Smetanové omáčky
,
Houby
/
Žampiony
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
prkénko (plastové)
,
nůž kuchyňský
,
hrnec
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Rybízová marmeláda
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Salát s kuskusem, rajčaty a okurkou
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Malinové taštičky
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Tuňákový salát s čínským zelím
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
Sladké tousty s karamelizovaným ovocem
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
close