Načítání...
close

Čokoládové lanýže

Pro chuť a nebo jako dárek. S lanýži si je třeba vyhrát, ale výsledek stojí za to.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 1 hodina 20 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Kondenzované mléko si pro lepší manipulaci ohřejeme. Do menšího hrnce nalijeme vodu a do vody dáme otevřenou konzervu kondenzovaného mléka. Přivedeme k varu a vaříme, dokud se z mléka nezačne trošku kouřit.
Horké mléko si nalijeme do misky. Kakao budeme přidávat po troškách. Přidejte tedy trošku kakaa do misky. Použijte cedník/sítko.
Důkladně zamícháme.
Procedíme do misky další kakao a zase zamícháme.
Takto pokračujeme, dokud nedostaneme hutnou hmotu. Hmotu si vyndáme na plastové prkénko. Pokud se Vám to bude lepit, tak podsypávejte kakaem.
Na jiné plastové prkénko si rozložíme potravinářskou fólii a trošku ji posypeme kakaem.
Na fólii položíme hmotu a prsty se ji snažíme vytvarovat do stran. Můžeme použít i váleček. Tloušťka okolo 1 cm.
Opatrně zabalíme do fólie a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Hmotu vyndáme z lednice, vyndáme z fólie a dáme na plastové prkénko. Nakrájíme na stejně velké kousky.
Teď začne to hraní. Nechám na Vás, jaký tvar si vytvarujete. Já si vybral čtverce. Výsledný tvar obalte v kakau a máte hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, zdobení
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
narozeniny
Původ:
Česko