Načítání...
close

Teplý mrkvový salát s cizrnou a zázvorem

Je skvělé, jak z několika úplně jinak chutnajících surovin lze vykouzlit chuťově sehrané jídlo.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
1 hrst rukola
1 a půl hrnek mrkev
1 lžíce zázvor
3 lžíce olej olivový
1/2 kus citron
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Hrnkové množství u jednotlivých ingrediencí je myšleno v jejich nastrouhaném a nebo nakrájeném stavu.
Začneme tím, že si najemno nastrouháme mrkev.
Najemno si nastrouháme i zázvor.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přilijeme olej a zpěníme na něm zázvor. Stačí zhruba 1-2 minuty.
Mezitím si nadrobno nakrájíme papriku.
Zpěněný zázvor posypeme cukrem a necháme ho rozpustit.
Do pánve přidáme cizrnu (bez nálevu), papriku a mrkev. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou zhruba 5 minut.
Mezitím si nadrobno nakrájíme rukolu a petrželovou nať.
K podušené směsi v pánvi přidáme rukolu, petrželovou nať a citronovou šťávu. Lehce zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko