Pracuji...
close

Teplý mrkvový salát s cizrnou a zázvorem

Je skvělé, jak z několika úplně jinak chutnajících surovin lze vykouzlit chuťově sehrané jídlo.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
1 hrst rukola
1 a půl hrnek mrkev
1 lžíce zázvor
3 lžíce olej olivový
1/2 kus citron
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Hrnkové množství u jednotlivých ingrediencí je myšleno v jejich nastrouhaném a nebo nakrájeném stavu.
Začneme tím, že si najemno nastrouháme mrkev.
Najemno si nastrouháme i zázvor.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přilijeme olej a zpěníme na něm zázvor. Stačí zhruba 1-2 minuty.
Mezitím si nadrobno nakrájíme papriku.
Zpěněný zázvor posypeme cukrem a necháme ho rozpustit.
Do pánve přidáme cizrnu (bez nálevu), papriku a mrkev. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou zhruba 5 minut.
Mezitím si nadrobno nakrájíme rukolu a petrželovou nať.
K podušené směsi v pánvi přidáme rukolu, petrželovou nať a citronovou šťávu. Lehce zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Jestli si myslíte, že Vám tento salát vydrží do druhého dne, tak jste na omylu. Sežere se to dříve, ...
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...