Načítání...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
account_circle
Uživatel
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Alba
Nevíte, co uvařit?
Kontakt
VÍCE
Teplý mrkvový salát s cizrnou a zázvorem
Je skvělé, jak z několika úplně jinak chutnajících surovin lze vykouzlit chuťově sehrané jídlo.
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
1 rok
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Související články
Související recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
3/4 hrnek
cizrna (v mírně slaném nálevu)
1/2 hrnek
paprika červená
1 hrst
rukola
1 hrst
petrželová nať
1 a půl hrnek
mrkev
1 lžíce
zázvor
3 lžíce
olej olivový
1/2 kus
citron
1 lžíce
cukr třtinový
min 1 špetka
sůl
min 1 špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Hrnkové množství u jednotlivých ingrediencí je myšleno v jejich nastrouhaném a nebo nakrájeném stavu.
Začneme tím, že si najemno nastrouháme mrkev.
Najemno si nastrouháme i zázvor.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přilijeme olej a zpěníme na něm zázvor. Stačí zhruba 1-2 minuty.
Mezitím si nadrobno nakrájíme papriku.
Zpěněný zázvor posypeme cukrem a necháme ho rozpustit.
Do pánve přidáme cizrnu (bez nálevu), papriku a mrkev. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou zhruba 5 minut.
Mezitím si nadrobno nakrájíme rukolu a petrželovou nať.
K podušené směsi v pánvi přidáme rukolu, petrželovou nať a citronovou šťávu. Lehce zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Cizrna
,
Saláty
/
Zeleninové
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
večeře
Vybavení kuchyně:
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
,
pánev
,
struhadlo jemné
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
close