Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Teplý mrkvový salát s cizrnou a zázvorem
Je skvělé, jak z několika úplně jinak chutnajících surovin lze vykouzlit chuťově sehrané jídlo.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
2 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
10 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
3/4
hrnek
cizrna (v mírně slaném nálevu)
1/2
hrnek
paprika červená
1
hrst
rukola
1
hrst
petrželová nať
1 a půl
hrnek
mrkev
1
lžíce
zázvor
3
lžíce
olej olivový
1/2
kus
citron
1
lžíce
cukr třtinový
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Hrnkové množství u jednotlivých ingrediencí je myšleno v jejich nastrouhaném a nebo nakrájeném stavu.
Začneme tím, že si najemno nastrouháme mrkev.
Najemno si nastrouháme i zázvor.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přilijeme olej a zpěníme na něm zázvor. Stačí zhruba 1-2 minuty.
Mezitím si nadrobno nakrájíme papriku.
Zpěněný zázvor posypeme cukrem a necháme ho rozpustit.
Do pánve přidáme cizrnu (bez nálevu), papriku a mrkev. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou zhruba 5 minut.
Mezitím si nadrobno nakrájíme rukolu a petrželovou nať.
K podušené směsi v pánvi přidáme rukolu, petrželovou nať a citronovou šťávu. Lehce zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Cizrna
,
Saláty
/
Zeleninové
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
večeře
Vybavení kuchyně:
nůž kuchyňský
,
prkénko (plastové)
,
pánev
,
struhadlo jemné
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Domácí sádlové rohlíky
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Zázvorový čaj
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Hrníčková mramorová bábovka
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
Kuřecí řízky s máslem
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Hovězí na slanině
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Domácí brumíci
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
close