Pracuji...
close

Mleté hovězí s bramborem a žampiony

Zvláštní, ale dokonalá kombinace. Připomíná mi to ruské pelmeně. Zakysanou smetanou nešetřete, vystřelí jídlo na vyšší úroveň :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Brambory oškrabeme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Uvařené brambory scedíme. Rozpálíme si pánev, přidáme 5 lžic oleje a brambory opečeme.
Ve větším hrnci si rozpálíme 5 lžic oleje a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme doměkka.
Mezitím si nakrájíme žampiony na větší kusy. Mám rád rustikální jídla :-)
K měkké cibuli přidáme žampiony a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přidáme do hrnce mleté maso, kmín, nové koření a pepř. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Snažte se rozbíjet hrudky masa.
K osmaženému masu přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme. Necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať najemno.
Teď by se nám současně mělo vařit maso a péct brambory :-)
Opečené brambory přidáme do hrnce s vyvařeným masem. Přidáme petrželovou nať a nakrájený kopr. Lehce zamícháme. Dosolíme, dopepříme.
Nandáme na talíř, zakápneme smetanou, posypeme cibulí a petrželkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Švédsko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...