Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Mleté hovězí s bramborem a žampiony
Zvláštní, ale dokonalá kombinace. Připomíná mi to ruské pelmeně. Zakysanou smetanou nešetřete, vystřelí jídlo na vyšší úroveň :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
mleté maso (hovězí)
6
kus
brambory
1
kus
cibule červená
250
gram
žampiony
300
mililitr
vývar hovězí
1-2
hrst
petrželová nať
3
lžíce
kopr
10
lžíce
olej olivový
1
lžička
nové koření mleté
1
lžička
kmín drcený
min 1
špetka
pepř černý drcený
min 1
špetka
sůl
min 1
lžíce
smetana zakysaná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Brambory oškrabeme a v osolené vodě uvaříme doměkka.
Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno.
Uvařené brambory scedíme. Rozpálíme si pánev, přidáme 5 lžic oleje a brambory opečeme.
Ve větším hrnci si rozpálíme 5 lžic oleje a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme doměkka.
Mezitím si nakrájíme žampiony na větší kusy. Mám rád rustikální jídla :-)
K měkké cibuli přidáme žampiony a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přidáme do hrnce mleté maso, kmín, nové koření a pepř. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Snažte se rozbíjet hrudky masa.
K osmaženému masu přilijeme vývar. Za občasného míchání vaříme. Necháme odpařit skoro všechnu tekutinu.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať najemno.
Teď by se nám současně mělo vařit maso a péct brambory :-)
Opečené brambory přidáme do hrnce s vyvařeným masem. Přidáme petrželovou nať a nakrájený kopr. Lehce zamícháme. Dosolíme, dopepříme.
Nandáme na talíř, zakápneme smetanou, posypeme cibulí a petrželkou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
pánev
,
hrnec
,
škrabka na brambory
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
Původ:
Švédsko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close