Pracuji...
close

Zapečené Portobello s rajčaty a balkánským sýrem

Nebudu Vám lhát. Je to skvělý :-) Harmonie všech chutí spojená do jednoho.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Oloupeme a nakrájíme si cibuli na menší kousky.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu a přidáme máslo a 3 lžíce oleje. Přisypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím opatrně odtrhneme nohy od žampionů a nakrájíme nadrobno. Jeden celý žampion také pokrájíme nadrobno. Zbydou nám čtyři, což stačí. Nadrobno nakrájíme i česnek.
Nakrájené žampiony a česnek přihodíme do pánve. Osolíme, opepříme. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Mezitím si nakrájíme rajčata nadrobno.
Rajčata přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Nakonec přihodíme špenát a za častého míchání minutku smažíme. Dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Zapneme troubu na 200 stupňů. Připravíme si mísu a vymažeme ji olejem (1 lžíce).
Do mísy rozložíme žampiony a naplníme je směsí z pánve.
Mísu dáme do trouby a pečeme 15 minut. Mezitím si nakrájíme nadrobno sýr.
Po 15ti minutách pečení posypeme žampiony sýrem a pečeme dalších 15 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Žampiony
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
večeře, příloha
Příležitost:
grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...