Načítání...
close

Zapečené Portobello s rajčaty a balkánským sýrem

Nebudu Vám lhát. Je to skvělý :-) Harmonie všech chutí spojená do jednoho.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Oloupeme a nakrájíme si cibuli na menší kousky.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu a přidáme máslo a 3 lžíce oleje. Přisypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím opatrně odtrhneme nohy od žampionů a nakrájíme nadrobno. Jeden celý žampion také pokrájíme nadrobno. Zbydou nám čtyři, což stačí. Nadrobno nakrájíme i česnek.
Nakrájené žampiony a česnek přihodíme do pánve. Osolíme, opepříme. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Mezitím si nakrájíme rajčata nadrobno.
Rajčata přihodíme do pánve a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Nakonec přihodíme špenát a za častého míchání minutku smažíme. Dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Zapneme troubu na 200 stupňů. Připravíme si mísu a vymažeme ji olejem (1 lžíce).
Do mísy rozložíme žampiony a naplníme je směsí z pánve.
Mísu dáme do trouby a pečeme 15 minut. Mezitím si nakrájíme nadrobno sýr.
Po 15ti minutách pečení posypeme žampiony sýrem a pečeme dalších 15 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Žampiony
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
večeře, příloha
Příležitost:
grilování
Původ:
Česko