Pracuji...
close

Guláš z kuřecích srdíček

Guláš nemusí být jenom z hovězího. Změna je život :-) Tohle je levnější varianta, ale na chuti to nic neubere.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
V hrnci rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme dohněda. Dejte si záležet, jelikož bez dobře osmažené cibule nebude guláš gulášem.
Mezitím si nakrájíme srdíčka na půlky. Kdo má větší trpělivost, tak na čtvrtiny.
K dobře osmažené cibulce přidáme nakrájená srdíčka a kmín. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Mezitím si nakrájíme rajčata na osminky a česnek nadrobno..
K osmaženým srdíčkům přidáme rajčata a česnek. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přisypeme papriku a pepř. Zamícháme a minutku smažíme.
Přilijeme trochu vývaru tak, aby byla srdíčka potopená. Pod pokličkou vaříme alespoň 30 minut. Občas promícháme.
Po půl hodině přisypeme mouku a důkladně promícháme. Jelikož je v hrnci málo vody a hodně masa, tak si tam mouku můžeme jen tak přisypat.
Přilijeme zbytek vývaru a zamícháme.
Přisypeme majoránku, zamícháme a vaříme dalších 20 minut. Občas zamícháme.
Nakonec dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...