Knedlíky jsem dělal z mražených jahod, takže je nutné plnit knedlíky ještě zmraženými jahodami. Měkké jahody by jste už nezabalili. Kdo má čerstvé tak nic neřeší.
Nejprve si dáme vařit vodu do hrnce. Příprava knedlíků není moc dlouhá, tak je dobré pak na vodu nečekat.
Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a tvaroh.
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Dle potřeby přidáme ještě mouku, záleží na tvarohu.
Z těsta vypracujeme dva dlouhé válečky s průměrem cca 4 cm. Podsypáváme hrubou moukou, aby se nám nelepily.
Každý váleček nakrájíme zhruba na 12 malých kousků. Každý to bude mít asi trošku jinak. Kousky těsta rozmáčkneme na placky a zabalíme do nich zmražené jahody (a nebo čerstvé). Důkladně těsto uzavřeme a lehce poválíme mezi rukama. Dle potřeby si namoučíme ruce.
Z každého válečku máme zhruba 12 krásných knedlíků.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě zhruba 7 minut. Uvařené knedlíky vyndáme pěnovačkou na připravený pekáč s kousky másla. Horké knedlíky máslo rozpustí a nebudou se nám lepit.
Podáváme se zakysanou smetanou, posypané cukrem a přelité rozpuštěným máslem.