Pracuji...
close

Polévka kořenovka

Jednoduchá, rychlá a velmi chutná polévka ze základních surovin, kterou mají rádi i děti. Podáváme s čerstvou pažitkou nebo něčím podobným.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus pórek
3 kus mrkev
1/4 kus celer
1 krajíc chleba
4 stroužek česnek
1 a pul litr vývar kuřecí
50 gram máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Oškrabeme a nakrájíme na kostičky mrkve, celer a petržel.
V hrnci rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme chleba a bramboru na kostičky, pórek a česnek nadrobno.
K osmažené zelenině přihodíme nakrájený chleba, pórek, česnek a bramboru. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, dokud nám zelenina nezměkne.
Nakonec polévku důkladně rozmixujeme, dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...