Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Polévka kořenovka
Jednoduchá, rychlá a velmi chutná polévka ze základních surovin, kterou mají rádi i děti. Podáváme s čerstvou pažitkou nebo něčím podobným.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1/2
kus
pórek
1
kus
brambory
3
kus
mrkev
1
kus
petržel
1/4
kus
celer
1
krajíc
chleba
4
stroužek
česnek
1 a pul
litr
vývar kuřecí
50
gram
máslo
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Oškrabeme a nakrájíme na kostičky mrkve, celer a petržel.
V hrnci rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájenou zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme chleba a bramboru na kostičky, pórek a česnek nadrobno.
K osmažené zelenině přihodíme nakrájený chleba, pórek, česnek a bramboru. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, dokud nám zelenina nezměkne.
Nakonec polévku důkladně rozmixujeme, dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Polévky
/
Zeleninové polévky
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
polévka
Vybavení kuchyně:
prkénko (plastové)
,
nůž kuchyňský
,
mlýnek na pepř
,
tyčový mixér
,
hrnec
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close