Pracuji...
close

Kuřecí prsa s rajčatovo sýrovým salátem

Poslední dobou máme pořád brambory jako přílohu. Je čas na změnu.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 lžička oregano sušené
min 1 špetka sůl
1/2 kus citron
1/2 lžička kari
1/2 lžička cukr krystal
1 lžíce olej olivový
na smažení
3 lžíce olej olivový
salát
min 2 lžíce majonéza
min 1 lžíce ocet
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si naložíme maso. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy. Takové, aby se pak daly dobře napíchnout na špejli.
Maso dáme do mísy a přidáme k němu sůl, pepř, cukr, oregano, worchester, citronovou šťávu, kari a olej.
Důkladně promícháme a necháme v teple odpočinout.
Teď se vrhneme na salát. Nakrájíme si rajčata na menší kousky, sýr a cibuli nadrobno. Vše dáme do mísy.
Salát ochutíme octem, majonézou, solí, pepřem a cukrem. Octa dejte raději méně a pak kdyžtak přidáte.
A jdeme zpátky k masu. Připravíme si špejle a zlomíme je napůl. Na každou špejli napíchneme opatrně kousek masa. Odložíme na talíř.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přidáme trošku oleje a rozprostřeme do ní maso na špejli. Smažíme z jedné strany dohněda.
Pak maso obrátíme a smažíme dohněda i z druhé strany.
Maso po usmažení necháme chvilku odpočinout. Podáváme se salátem a opečenou bagetou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, nakládání, míchání
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Příležitost:
barbecue párty, grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...