Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Kuřecí prsa s rajčatovo sýrovým salátem
Poslední dobou máme pořád brambory jako přílohu. Je čas na změnu.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
2 roky
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
3
kus
kuřecí prsní řízek
1/2
lžička
oregano sušené
min 1
špetka
pepř černý drcený
min 1
špetka
sůl
1/2
kus
citron
1/2
lžička
kari
1
lžíce
worchestrová omáčka
1/2
lžička
cukr krystal
1
lžíce
olej olivový
na smažení
3
lžíce
olej olivový
salát
6
kus
rajčata
100
gram
sýr ementál
min 2
lžíce
majonéza
min 1
lžíce
ocet
1
kus
cibule
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
min 1
špetka
cukr moučka
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nejdříve si naložíme maso. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy. Takové, aby se pak daly dobře napíchnout na špejli.
Maso dáme do mísy a přidáme k němu sůl, pepř, cukr, oregano, worchester, citronovou šťávu, kari a olej.
Důkladně promícháme a necháme v teple odpočinout.
Teď se vrhneme na salát. Nakrájíme si rajčata na menší kousky, sýr a cibuli nadrobno. Vše dáme do mísy.
Salát ochutíme octem, majonézou, solí, pepřem a cukrem. Octa dejte raději méně a pak kdyžtak přidáte.
A jdeme zpátky k masu. Připravíme si špejle a zlomíme je napůl. Na každou špejli napíchneme opatrně kousek masa. Odložíme na talíř.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přidáme trošku oleje a rozprostřeme do ní maso na špejli. Smažíme z jedné strany dohněda.
Pak maso obrátíme a smažíme dohněda i z druhé strany.
Maso po usmažení necháme chvilku odpočinout. Podáváme se salátem a opečenou bagetou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Drůbeží maso
,
Saláty
/
Zeleninové
Způsob přípravy:
smažení, nakládání, míchání
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Vybavení kuchyně:
pánev
,
špejle
,
mísa
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
,
talíř
Příležitost:
barbecue párty, grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Domácí sádlové rohlíky
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Zázvorový čaj
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Kuřecí kousky se zeleninou z jednoho hrnce
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Hrníčková mramorová bábovka
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
Kuřecí řízky s máslem
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Hovězí na slanině
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Domácí brumíci
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Kynuté rohlíčky se zelím a slaninou
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.
close