Načítání...
close

Kuřecí prsa s rajčatovo sýrovým salátem

Poslední dobou máme pořád brambory jako přílohu. Je čas na změnu.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 lžička oregano sušené
min 1 špetka sůl
1/2 kus citron
1/2 lžička kari
1/2 lžička cukr krystal
1 lžíce olej olivový
na smažení
3 lžíce olej olivový
salát
min 2 lžíce majonéza
min 1 lžíce ocet
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
min 1 špetka cukr moučka
Sdílejte recept
Postup
Nejdříve si naložíme maso. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy. Takové, aby se pak daly dobře napíchnout na špejli.
Maso dáme do mísy a přidáme k němu sůl, pepř, cukr, oregano, worchester, citronovou šťávu, kari a olej.
Důkladně promícháme a necháme v teple odpočinout.
Teď se vrhneme na salát. Nakrájíme si rajčata na menší kousky, sýr a cibuli nadrobno. Vše dáme do mísy.
Salát ochutíme octem, majonézou, solí, pepřem a cukrem. Octa dejte raději méně a pak kdyžtak přidáte.
A jdeme zpátky k masu. Připravíme si špejle a zlomíme je napůl. Na každou špejli napíchneme opatrně kousek masa. Odložíme na talíř.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přidáme trošku oleje a rozprostřeme do ní maso na špejli. Smažíme z jedné strany dohněda.
Pak maso obrátíme a smažíme dohněda i z druhé strany.
Maso po usmažení necháme chvilku odpočinout. Podáváme se salátem a opečenou bagetou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, nakládání, míchání
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Příležitost:
barbecue párty, grilování
Původ:
Česko