Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Kuřecí prsa s rajčatovo sýrovým salátem
Poslední dobou máme pořád brambory jako přílohu. Je čas na změnu.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
5 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
3
kus
kuřecí prsní řízek
1/2
lžička
oregano sušené
min 1
špetka
pepř černý drcený
min 1
špetka
sůl
1/2
kus
citron
1/2
lžička
kari
1
lžíce
worchestrová omáčka
1/2
lžička
cukr krystal
1
lžíce
olej olivový
na smažení
3
lžíce
olej olivový
salát
6
kus
rajčata
100
gram
sýr ementál
min 2
lžíce
majonéza
min 1
lžíce
ocet
1
kus
cibule
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
min 1
špetka
cukr moučka
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Nejdříve si naložíme maso. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy. Takové, aby se pak daly dobře napíchnout na špejli.
Maso dáme do mísy a přidáme k němu sůl, pepř, cukr, oregano, worchester, citronovou šťávu, kari a olej.
Důkladně promícháme a necháme v teple odpočinout.
Teď se vrhneme na salát. Nakrájíme si rajčata na menší kousky, sýr a cibuli nadrobno. Vše dáme do mísy.
Salát ochutíme octem, majonézou, solí, pepřem a cukrem. Octa dejte raději méně a pak kdyžtak přidáte.
A jdeme zpátky k masu. Připravíme si špejle a zlomíme je napůl. Na každou špejli napíchneme opatrně kousek masa. Odložíme na talíř.
Rozpálíme si pánev na střední teplotu, přidáme trošku oleje a rozprostřeme do ní maso na špejli. Smažíme z jedné strany dohněda.
Pak maso obrátíme a smažíme dohněda i z druhé strany.
Maso po usmažení necháme chvilku odpočinout. Podáváme se salátem a opečenou bagetou.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Drůbeží maso
,
Saláty
/
Zeleninové
Způsob přípravy:
smažení, nakládání, míchání
Typ chodu:
oběd, večeře, svačina
Vybavení kuchyně:
pánev
,
špejle
,
mísa
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
,
talíř
Příležitost:
barbecue párty, grilování
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close