Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Kuřecí kousky na zelenině
Silná kuřecí omáčka s čerstvou zeleninou. Vhodné pro děti.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
6
kus
kuřecí stehno spodní
6
kus
kuřecí stehno horní
3
kus
mrkev
1
kus
petržel
1/4
kus
celer
1
litr
vývar kuřecí
2
list
bobkový list
5
kulička
nové koření
1
kus
cibule
1
hrst
petrželová nať
3
stroužek
česnek
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1
lžička
kmín drcený
na smažení
10
lžíce
olej olivový
1
lžíce
máslo
na zahuštění
2-3
lžíce
máslová jíška
Sdílejte recept
Facebook
Postup
V hrnci si rozpálíme olej s máslem. Je potřeba větší hrnec a nebo větší pánev.
Do hrnce dáme na střední teplotu smažit opepřené a osolené kuřecí kousky. Smažíme do hněda z jedné strany.
Mezitím si nakrájíme cibuli, celer, mrkev a petržel na malé kousky. Cibuli samozřejmě oloupeme a zbytek oškrabeme.
Osmažené kuřecí kousky otočíme a osmažíme i z druhé strany dohněda.
Osmažené kuřecí kousky vyndáme z hrnce na talíř.
Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu a kmín. Můžeme přidat i trošku oleje. Za občasného mícháme smažíme, dokud nám nezačne zelenina lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
K osmažené zelenině přilijeme vývar.
Do hrnce vrátíme kuřecí kousky i se vším, co vyteklo na talíř. Pod pokličkou vaříme 20 minut na mírném plamenu.
Po 20ti minutách vmícháme jíšku a vaříme pod pokličkou dalších 20 minut na mírném plamenu.
Mezitím si nakrájíme petrželovou nať nadrobno.
Do hotové omáčky vmícháme petrželovou nať a vypneme. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Drůbeží maso
,
Omáčky
/
Zeleninové omáčky
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření, dušení
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec velký
,
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close