Pracuji...
close

Langoše

Langoše jsem ochutnal již jako malý, když nám je dělal jeden starý pán ve Strakonicích na plavečáku. S láskou a zapálením mu pomáhala jeho stará manželka. Asi nejlepší langoše, co jsem kdy jedl. To se ještě dělalo vše poctivěji.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
1/2 kostka droždí
1 lžička sůl
1 lžička cukr krystal
na smažení
Sdílejte recept
Postup
Do mísy si rozdrobíme droždí a přisypeme cukr.
Zamícháme a necháme droždí trošku roztéct.
Přilijeme trošku vlažného mléka.
Zasypeme troškou mouky.
Necháme odležet alespoň 10 minut pod utěrkou. Jestli jsme vše dělali správně, tak nám vzejde krásný kvásek.
Přisypeme sůl a přidáme zakysanou smetanu.
Začneme pomalu míchat a přisypávat mouku.
Uhněteme těsto, které nelepí.
Necháme pod utěrkou alespoň hodinu kynout
V pánvi si rozpálíme vyšší vrstvu oleje, aspoň 2 cm. Potřeme si lehce ruce olejem a utrhneme si trošku těsta. Vytvarujeme si placku se silnějšími okraji.
Opatrně dáme placku do oleje a osmahneme do lehce hněda.
Pak obrátíme a osmahneme i druhou stranu.
Langoš vyndáme na ubrousek a osušíme z obou stran.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Pečivo / Těsta
Způsob přípravy:
smažení, kynutí, hnětení
Typ chodu:
svačina, snídaně
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...