Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Těstoviny s omáčkou z cukety a rajčat
Proč si neuvařit rychle a z čerstvých surovin, když máte zahrádku plnou těchto pokladů :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
50
gram
špek z mangalice
1/2
kus
cuketa
min 1
lžíce
parmazán
1/2
kus
cibule červená
cca 5
kus
rajčata
3
stroužek
česnek
100
mililitr
víno bílé
5
lžíce
olej olivový
500
gram
těstoviny penne
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
50
gram
máslo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Dáme si vařit těstoviny dle návodu.
Nakrájíme si špek na kostičky.
Rozpálíme pánev a přihodíme špek.
Nakrájíme si cibuli nadrobno. Přihodíme do pánve, přilijeme olej a zpěníme.
Nakrájíme si rajčata na menší kousky a přihodíme do pánve. Smažíme za občasného míchání 3 minuty. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Česnek přihodíme do pánve, zamícháme a ještě chvilku smažíme.
Nakrájíme si cuketu na menší kousky a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Do pánve přilijeme víno a necháme 2/3 odvařit.
Přidáme nastrouhaný parmazán a zamícháme. Parmazán se rozpustí a zahustí nám omáčku.
Vypneme plotnu, přidáme máslo a vmícháme ho do omáčky. Dosolíme, dopepříme.
Ještě teplou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a jdeme se radovat. Před podáváním posypeme parmazánem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
,
struhadlo jemné
,
hrnec
,
pánev wok
,
cedník
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Kuřecí kousky v medové omáčce
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Těstoviny s tuňákem a fazolemi
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Domácí karamel
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Domácí kebab v troubě
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Český kari hambáč
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Pomazánka s tuňákem a lučinou
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Ovesné vločky s jogurtem a jablečným džusem
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Rybízová marmeláda
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
close