Pracuji...
close

Těstoviny s omáčkou z cukety a rajčat

Proč si neuvařit rychle a z čerstvých surovin, když máte zahrádku plnou těchto pokladů :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus cuketa
min 1 lžíce parmazán
cca 5 kus rajčata
3 stroužek česnek
100 mililitr víno bílé
5 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Dáme si vařit těstoviny dle návodu.
Nakrájíme si špek na kostičky.
Rozpálíme pánev a přihodíme špek.
Nakrájíme si cibuli nadrobno. Přihodíme do pánve, přilijeme olej a zpěníme.
Nakrájíme si rajčata na menší kousky a přihodíme do pánve. Smažíme za občasného míchání 3 minuty. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Česnek přihodíme do pánve, zamícháme a ještě chvilku smažíme.
Nakrájíme si cuketu na menší kousky a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Do pánve přilijeme víno a necháme 2/3 odvařit.
Přidáme nastrouhaný parmazán a zamícháme. Parmazán se rozpustí a zahustí nám omáčku.
Vypneme plotnu, přidáme máslo a vmícháme ho do omáčky. Dosolíme, dopepříme.
Ještě teplou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a jdeme se radovat. Před podáváním posypeme parmazánem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...