Pracuji...
close

Těstoviny s omáčkou z cukety a rajčat

Proč si neuvařit rychle a z čerstvých surovin, když máte zahrádku plnou těchto pokladů :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus cuketa
min 1 lžíce parmazán
cca 5 kus rajčata
3 stroužek česnek
100 mililitr víno bílé
5 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Dáme si vařit těstoviny dle návodu.
Nakrájíme si špek na kostičky.
Rozpálíme pánev a přihodíme špek.
Nakrájíme si cibuli nadrobno. Přihodíme do pánve, přilijeme olej a zpěníme.
Nakrájíme si rajčata na menší kousky a přihodíme do pánve. Smažíme za občasného míchání 3 minuty. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Česnek přihodíme do pánve, zamícháme a ještě chvilku smažíme.
Nakrájíme si cuketu na menší kousky a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Do pánve přilijeme víno a necháme 2/3 odvařit.
Přidáme nastrouhaný parmazán a zamícháme. Parmazán se rozpustí a zahustí nám omáčku.
Vypneme plotnu, přidáme máslo a vmícháme ho do omáčky. Dosolíme, dopepříme.
Ještě teplou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a jdeme se radovat. Před podáváním posypeme parmazánem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Luxusní kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy.
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...