Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Těstoviny s omáčkou z cukety a rajčat
Proč si neuvařit rychle a z čerstvých surovin, když máte zahrádku plnou těchto pokladů :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
3 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
50
gram
špek z mangalice
1/2
kus
cuketa
min 1
lžíce
parmazán
1/2
kus
cibule červená
cca 5
kus
rajčata
3
stroužek
česnek
100
mililitr
víno bílé
5
lžíce
olej olivový
500
gram
těstoviny penne
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
50
gram
máslo
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Dáme si vařit těstoviny dle návodu.
Nakrájíme si špek na kostičky.
Rozpálíme pánev a přihodíme špek.
Nakrájíme si cibuli nadrobno. Přihodíme do pánve, přilijeme olej a zpěníme.
Nakrájíme si rajčata na menší kousky a přihodíme do pánve. Smažíme za občasného míchání 3 minuty. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Česnek přihodíme do pánve, zamícháme a ještě chvilku smažíme.
Nakrájíme si cuketu na menší kousky a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Do pánve přilijeme víno a necháme 2/3 odvařit.
Přidáme nastrouhaný parmazán a zamícháme. Parmazán se rozpustí a zahustí nám omáčku.
Vypneme plotnu, přidáme máslo a vmícháme ho do omáčky. Dosolíme, dopepříme.
Ještě teplou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a jdeme se radovat. Před podáváním posypeme parmazánem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Těstoviny
/
S omáčkou
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
,
struhadlo jemné
,
hrnec
,
pánev wok
,
cedník
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
Vepřová krkovice na houbách
Na houby jsem letos moc štěstí neměl, ale i tak jsem našel alespoň něco málo na omáčku. Se smažením ...
close