Pracuji...
close

Těstoviny s omáčkou z cukety a rajčat

Proč si neuvařit rychle a z čerstvých surovin, když máte zahrádku plnou těchto pokladů :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus cuketa
min 1 lžíce parmazán
cca 5 kus rajčata
3 stroužek česnek
100 mililitr víno bílé
5 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
50 gram máslo
Sdílejte recept
Postup
Dáme si vařit těstoviny dle návodu.
Nakrájíme si špek na kostičky.
Rozpálíme pánev a přihodíme špek.
Nakrájíme si cibuli nadrobno. Přihodíme do pánve, přilijeme olej a zpěníme.
Nakrájíme si rajčata na menší kousky a přihodíme do pánve. Smažíme za občasného míchání 3 minuty. Kdo chce, tak si rajčata spaří a oloupe.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Česnek přihodíme do pánve, zamícháme a ještě chvilku smažíme.
Nakrájíme si cuketu na menší kousky a přihodíme do pánve. Za občasného míchání smažíme 5 minut.
Do pánve přilijeme víno a necháme 2/3 odvařit.
Přidáme nastrouhaný parmazán a zamícháme. Parmazán se rozpustí a zahustí nám omáčku.
Vypneme plotnu, přidáme máslo a vmícháme ho do omáčky. Dosolíme, dopepříme.
Ještě teplou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a jdeme se radovat. Před podáváním posypeme parmazánem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko, Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...