Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Zapečená krkovice s bramborami a parmazánem
Skvělé spojení všech různých chutí do jednoho dokonalého jídla.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 roky
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina 20 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kilogram
vepřová krkovice
2
kilogram
brambory
1
kus
petržel
1
kus
mrkev
2-3
stroužek
česnek
min 50
gram
parmazán
1
kelímek
smetana 33%
500
mililitr
vývar kuřecí
1/2
lžička
muškátový oříšek mletý
1
lžička
kmín drcený
1
hrst
libeček
3
lžíce
máslo
10
lžíce
olej olivový
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Krkovici si nakrájíme na 2 cm silné plátky a ty ještě překrojíme na půl.
Ve větší pánvi rozpálíme olej a přidáme maso. Osolíme, opepříme.
Důkladně osmažíme z obou stran.
Mezitím si oškrabeme mrkev, petržel a brambory. Nakrájíme na pátky.
Osmažené maso vyndáme na talíř.
Brambory, mrkev a petržel dáme do pánve k výpeku. Přidáme máslo, trošku oleje, lehce osolíme a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Potom přidáme kmín a nakrájený česnek a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar.
Přisypeme muškátový oříšek a necháme 5 minut provařit.
Přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu.
Do vroucí smetany nastrouháme parmazán, který nám omáčku zahustí. Parmazánem nešetřete. Mícháme, dokud se parmazán nerozpustí.
Přidáme nakrájený libeček a zamícháme.
Nakonec do omáčky vrátíme maso i všechnu tekutinu, která zbyla po mase na talíři. Promícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Veškerý obsah z pánve dáme do zapékací mísy a uplácáme. Posypeme ještě parmazánem.
Mísu dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
vaření, pečení, smažení, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
,
struhadlo jemné
,
mlýnek na pepř
,
trouba
,
zapékací mísa
,
pánev velká
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close