Pracuji...
close

Zapečená krkovice s bramborami a parmazánem

Skvělé spojení všech různých chutí do jednoho dokonalého jídla.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
2 kilogram brambory
1 kus mrkev
2-3 stroužek česnek
min 50 gram parmazán
1 kelímek smetana 33%
500 mililitr vývar kuřecí
1 lžička kmín drcený
1 hrst libeček
3 lžíce máslo
10 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Krkovici si nakrájíme na 2 cm silné plátky a ty ještě překrojíme na půl.
Ve větší pánvi rozpálíme olej a přidáme maso. Osolíme, opepříme.
Důkladně osmažíme z obou stran.
Mezitím si oškrabeme mrkev, petržel a brambory. Nakrájíme na pátky.
Osmažené maso vyndáme na talíř.
Brambory, mrkev a petržel dáme do pánve k výpeku. Přidáme máslo, trošku oleje, lehce osolíme a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Potom přidáme kmín a nakrájený česnek a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar.
Přisypeme muškátový oříšek a necháme 5 minut provařit.
Přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu.
Do vroucí smetany nastrouháme parmazán, který nám omáčku zahustí. Parmazánem nešetřete. Mícháme, dokud se parmazán nerozpustí.
Přidáme nakrájený libeček a zamícháme.
Nakonec do omáčky vrátíme maso i všechnu tekutinu, která zbyla po mase na talíři. Promícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Veškerý obsah z pánve dáme do zapékací mísy a uplácáme. Posypeme ještě parmazánem.
Mísu dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, pečení, smažení, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...