Načítání...
close

Zapečená krkovice s bramborami a parmazánem

Skvělé spojení všech různých chutí do jednoho dokonalého jídla.
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
2 kilogram brambory
1 kus mrkev
2-3 stroužek česnek
min 50 gram parmazán
1 kelímek smetana 33%
500 mililitr vývar kuřecí
1 lžička kmín drcený
1 hrst libeček
3 lžíce máslo
10 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Krkovici si nakrájíme na 2 cm silné plátky a ty ještě překrojíme na půl.
Ve větší pánvi rozpálíme olej a přidáme maso. Osolíme, opepříme.
Důkladně osmažíme z obou stran.
Mezitím si oškrabeme mrkev, petržel a brambory. Nakrájíme na pátky.
Osmažené maso vyndáme na talíř.
Brambory, mrkev a petržel dáme do pánve k výpeku. Přidáme máslo, trošku oleje, lehce osolíme a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Potom přidáme kmín a nakrájený česnek a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar.
Přisypeme muškátový oříšek a necháme 5 minut provařit.
Přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu.
Do vroucí smetany nastrouháme parmazán, který nám omáčku zahustí. Parmazánem nešetřete. Mícháme, dokud se parmazán nerozpustí.
Přidáme nakrájený libeček a zamícháme.
Nakonec do omáčky vrátíme maso i všechnu tekutinu, která zbyla po mase na talíři. Promícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Veškerý obsah z pánve dáme do zapékací mísy a uplácáme. Posypeme ještě parmazánem.
Mísu dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, pečení, smažení, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko