X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Zapečená krkovice s bramborami a parmazánem

Načítám...
Skvělé spojení všech různých chutí do jednoho dokonalého jídla.
Příprava 20 minut
Vaření 80 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Ze zahrádky / Zelenina
Druh přípravy: vaření, pečení, smažení, strouhání
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: nůž kuchyňský, prkénko (dřevěné), struhadlo jemné, mlýnek na pepř, trouba, zapékací mísa, pánev velká, škrabka na brambory
Původ: Česko

Ingredience

Postup

Krkovici si nakrájíme na 2 cm silné plátky a ty ještě překrojíme na půl.
Ve větší pánvi rozpálíme olej a přidáme maso. Osolíme, opepříme.
Důkladně osmažíme z obou stran.
Mezitím si oškrabeme mrkev, petržel a brambory. Nakrájíme na pátky.
Osmažené maso vyndáme na talíř.
Brambory, mrkev a petržel dáme do pánve k výpeku. Přidáme máslo, trošku oleje, lehce osolíme a za občasného míchání smažíme 5 minut.
Potom přidáme kmín a nakrájený česnek a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar.
Přisypeme muškátový oříšek a necháme 5 minut provařit.
Přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu.
Do vroucí smetany nastrouháme parmazán, který nám omáčku zahustí. Parmazánem nešetřete. Mícháme, dokud se parmazán nerozpustí.
Přidáme nakrájený libeček a zamícháme.
Nakonec do omáčky vrátíme maso i všechnu tekutinu, která zbyla po mase na talíři. Promícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu.
Veškerý obsah z pánve dáme do zapékací mísy a uplácáme. Posypeme ještě parmazánem.
Mísu dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme 40 minut.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter