Načítání...
close

Pomazánka sloní žrádlo

Jedna z nejskvělejších rychlovek, když nevíte co připravit pro návštěvu. Pomazánka je hodně žravá. Uzeninu si vyberte podle chuti. Nejvíce mi chutná na opečeném toustu posypaná na jemno pokrájeným pórkem.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
Nejdřív si připravíme zálivku. Vezmeme si menší hrnec a dáme do něj suroviny na zálivku. Pomalu přivedeme k varu a pak hned vypneme.
Mezitím si do mísy nastrouháme uzeninu.
Okurky a cibuli nakrájíme na jemno. Stačí jedna malá cibule a nebo půlka z velké.
Do mísy k uzenině přidáme nakrájené okurky a cibuli a zalijeme zálivkou.
Vmícháme majonézu a popřípadě dochutíme octem, cukrem, solí nebo pepřem. Dáme odpočinout do ledničky.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
raut, svatební hostina, oslava
Původ:
Česko