Pracuji...
close

Pomazánka sloní žrádlo

Jedna z nejskvělejších rychlovek, když nevíte co připravit pro návštěvu. Pomazánka je hodně žravá. Uzeninu si vyberte podle chuti. Nejvíce mi chutná na opečeném toustu posypaná na jemno pokrájeným pórkem.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
min 3 lžíce majonéza
Sdílejte recept
Postup
Nejdřív si připravíme zálivku. Vezmeme si menší hrnec a dáme do něj suroviny na zálivku. Pomalu přivedeme k varu a pak hned vypneme.
Mezitím si do mísy nastrouháme uzeninu.
Okurky a cibuli nakrájíme na jemno. Stačí jedna malá cibule a nebo půlka z velké.
Do mísy k uzenině přidáme nakrájené okurky a cibuli a zalijeme zálivkou.
Vmícháme majonézu a popřípadě dochutíme octem, cukrem, solí nebo pepřem. Dáme odpočinout do ledničky.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, strouhání
Typ chodu:
svačina
Příležitost:
raut, svatební hostina, oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...