Pracuji...
close

Krevety na másle s čerstvým hráškem a bylinkami

V létě člověk nechce strávit hodiny u plotny, tak je dobré vařit něco jednoduchého.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 3 minuty
Doba vaření: 6 minut
Ingredience
obecně
300 gram krevety
min 1 špetka sůl
5 snítka pažitka
4 list bazalka
1/2 kus citron
2 lžíce máslo
5 lusk hrášek
Sdílejte recept
Postup
Rozpálíme si pánev a dáme do ní rozehřát máslo.
Do pánve přidáme krevety, osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si vyloupeme hrášek a nakrájíme bazalku a pažitku nadrobno.
K osmahnutým krevetám přidáme hrášek a za občasného míchání smažíme 2 minuty.
Do pánve vymačkáme citron, přisypeme nakrájené bylinky, zamícháme a vypneme.
Nandáme na talíř a můžeme ještě posypat čerstvými bylinkami.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...