X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Krevety na másle s čerstvým hráškem a bylinkami

Načítám...
V létě člověk nechce strávit hodiny u plotny, tak je dobré vařit něco jednoduchého.
Příprava 3 minuty
Vaření 6 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Maso studenokrevných živočichů, Ze zahrádky / Zelenina
Druh přípravy: smažení
Typ chodu: večeře, oběd
Vybavení kuchyně: prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, pánev
Původ: Česko

Ingredience

obecně
bazalka 4 list
citron 1/2 ks
hrášek 5 lusk
krevety 300 g
máslo 2 lžíce
pažitka 5 snítka
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka

Postup

Rozpálíme si pánev a dáme do ní rozehřát máslo.
Do pánve přidáme krevety, osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si vyloupeme hrášek a nakrájíme bazalku a pažitku nadrobno.
K osmahnutým krevetám přidáme hrášek a za občasného míchání smažíme 2 minuty.
Do pánve vymačkáme citron, přisypeme nakrájené bylinky, zamícháme a vypneme.
Nandáme na talíř a můžeme ještě posypat čerstvými bylinkami.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter