Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Krevety na másle s čerstvým hráškem a bylinkami
V létě člověk nechce strávit hodiny u plotny, tak je dobré vařit něco jednoduchého.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 roky
Doba přípravy:
3 minuty
Doba vaření:
6 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
300
gram
krevety
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
5
snítka
pažitka
4
list
bazalka
1/2
kus
citron
2
lžíce
máslo
5
lusk
hrášek
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Rozpálíme si pánev a dáme do ní rozehřát máslo.
Do pánve přidáme krevety, osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Mezitím si vyloupeme hrášek a nakrájíme bazalku a pažitku nadrobno.
K osmahnutým krevetám přidáme hrášek a za občasného míchání smažíme 2 minuty.
Do pánve vymačkáme citron, přisypeme nakrájené bylinky, zamícháme a vypneme.
Nandáme na talíř a můžeme ještě posypat čerstvými bylinkami.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Maso studenokrevných živočichů
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
večeře, oběd
Vybavení kuchyně:
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
,
pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close