Pracuji...
close

Zapečené těstoviny se žampiony a kapií

Kvalitní oběd pro celou rodinu. Na klobáse nešetřete. Já jsem použil šunkovou, hodně vyuzenou. Parmazánem taky nešetřete.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na posypání
50 gram parmazán
na smažení
5 lžíce olej olivový
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Dáme vařit těstoviny.
Nakrájíme si cibuli na menší kousky.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme na menší kousky kapie, klobásu a žampiony.
K osmažené cibuli přidáme kapie, klobásu a žampiony. Osolíme, opepříme a zamícháme.
Za občasného míchání smažíme cca 15 minut. Jde o to dostat vodu ze žampionů a kapií a zmenšit tak jejich objem.
Připravíme si větší zapékací mísu a dáme do ní scezené uvařené těstoviny, směs z pánve, nakrájený libeček, muškátový oříšek, nastrouhaný parmazán a prolisovaný česnek.
Důkladně promícháme se smetanou. Dosolíme, dopepříme.
Těstoviny trošku uplácáme a ještě posypeme parmazánem.
Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení, strouhání
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...