Pracuji...
close

Zapečené těstoviny se žampiony a kapií

Kvalitní oběd pro celou rodinu. Na klobáse nešetřete. Já jsem použil šunkovou, hodně vyuzenou. Parmazánem taky nešetřete.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
na posypání
50 gram parmazán
na smažení
5 lžíce olej olivový
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Dáme vařit těstoviny.
Nakrájíme si cibuli na menší kousky.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a přidáme cibuli. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme na menší kousky kapie, klobásu a žampiony.
K osmažené cibuli přidáme kapie, klobásu a žampiony. Osolíme, opepříme a zamícháme.
Za občasného míchání smažíme cca 15 minut. Jde o to dostat vodu ze žampionů a kapií a zmenšit tak jejich objem.
Připravíme si větší zapékací mísu a dáme do ní scezené uvařené těstoviny, směs z pánve, nakrájený libeček, muškátový oříšek, nastrouhaný parmazán a prolisovaný česnek.
Důkladně promícháme se smetanou. Dosolíme, dopepříme.
Těstoviny trošku uplácáme a ještě posypeme parmazánem.
Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme cca 20 minut.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení, strouhání
Typ chodu:
večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...
Děti ocení doma upečené brumíky. Víte, co v nich je, nic zbytečného navíc. Je to ideální svačinka, a...
Výtečné pohoštění, které každý ocení. S kynutým těstem se snadno pracuje.