Pracuji...
close

Kapustová sekaná

Zbyla nám kapusta a na maso jsme taky měli chuť. Tak jsme si vymysleli sekanou :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 kus vejce
1/2 kus kapusta
1 kus mrkev
1-2 kus cibule
1 hrst libeček
1 hrnek strouhanka
min 1 špetka sůl
2 stroužek česnek
na vymazání
1 lžíce máslo
na smažení
5 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme na menší kousky.
V rozpálené pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme k němu cibuli a mrkev. Účel je zbavit cibuli a mrkev vody a lehce zkaramelizovat, aby sekaná získala skvělou chuť.
Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme kapustu nadrobno.
K osmahnuté zelenině přidáme kapustu, zamícháme a pod pokličkou dusíme zhruba 10 minut.
Občas promícháme a necháme vypařit vodu. Snažíme se kapustu zbavit vody.
V míse smícháme mleté maso s dušenou zeleninou a přilisujeme česnek.
Nakonec přidáme vejce, nakrájený libeček, strouhanku, sůl a pepř. Důkladně zamícháme.
Pokud by se Vám masová směs zdála ještě moc mokrá, tak přidejte strouhanku.
Vymažeme zapékací mísu máslem.
V zapékací míse vytvarujeme šíšku a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 50 minut.
Sekaná po upečení vypadá žravě a krásně voní :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.