Načítání...
close

Kapustová sekaná

Zbyla nám kapusta a na maso jsme taky měli chuť. Tak jsme si vymysleli sekanou :-)
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
2 kus vejce
1/2 kus kapusta
1 kus mrkev
1-2 kus cibule
1 hrst libeček
1 hrnek strouhanka
min 1 špetka sůl
2 stroužek česnek
na vymazání
1 lžíce máslo
na smažení
5 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme na menší kousky.
V rozpálené pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme k němu cibuli a mrkev. Účel je zbavit cibuli a mrkev vody a lehce zkaramelizovat, aby sekaná získala skvělou chuť.
Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme kapustu nadrobno.
K osmahnuté zelenině přidáme kapustu, zamícháme a pod pokličkou dusíme zhruba 10 minut.
Občas promícháme a necháme vypařit vodu. Snažíme se kapustu zbavit vody.
V míse smícháme mleté maso s dušenou zeleninou a přilisujeme česnek.
Nakonec přidáme vejce, nakrájený libeček, strouhanku, sůl a pepř. Důkladně zamícháme.
Pokud by se Vám masová směs zdála ještě moc mokrá, tak přidejte strouhanku.
Vymažeme zapékací mísu máslem.
V zapékací míse vytvarujeme šíšku a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 50 minut.
Sekaná po upečení vypadá žravě a krásně voní :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko