Pracuji...
close

Kapustová sekaná

Zbyla nám kapusta a na maso jsme taky měli chuť. Tak jsme si vymysleli sekanou :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
2 kus vejce
1/2 kus kapusta
1 kus mrkev
1-2 kus cibule
1 hrst libeček
1 hrnek strouhanka
min 1 špetka sůl
2 stroužek česnek
na vymazání
1 lžíce máslo
na smažení
5 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
Mrkev nastrouháme nahrubo a cibuli nakrájíme na menší kousky.
V rozpálené pánvi si rozehřejeme máslo a přidáme k němu cibuli a mrkev. Účel je zbavit cibuli a mrkev vody a lehce zkaramelizovat, aby sekaná získala skvělou chuť.
Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
Mezitím si nakrájíme kapustu nadrobno.
K osmahnuté zelenině přidáme kapustu, zamícháme a pod pokličkou dusíme zhruba 10 minut.
Občas promícháme a necháme vypařit vodu. Snažíme se kapustu zbavit vody.
V míse smícháme mleté maso s dušenou zeleninou a přilisujeme česnek.
Nakonec přidáme vejce, nakrájený libeček, strouhanku, sůl a pepř. Důkladně zamícháme.
Pokud by se Vám masová směs zdála ještě moc mokrá, tak přidejte strouhanku.
Vymažeme zapékací mísu máslem.
V zapékací míse vytvarujeme šíšku a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme zhruba 50 minut.
Sekaná po upečení vypadá žravě a krásně voní :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...