Pracuji...
close

Vepřová pečeně s omáčkou z medu a hořčice

Omáčka je jednoduchá a silná jako noha u stolu. Kombinace hořčice a medu v tak silném výpeku je prostě dokonalá. Jako přílohu doporučuji šťouchané brambory a nebo krokety.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Ingredience
obecně
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
3 lžíce med
1 hrst libeček
na smažení
50 gram máslo
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Vepřovou pečeni důkladně osolíme a opepříme. Nejlépe se to dělá na talíři.
V hrnci rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme dohněda.
Mezitím si nakrájíme na menší kousky petržel a cibuli.
Důkladně osmahnuté maso vyndáme z hrnce na talíř.
Do výpeků v hrnci přidáme máslo, nakrájenou petržel a cibuli.
Za občasného míchání smažíme na střední teplotě, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
K osmahnuté zelenině přilijeme vývar.
Vložíme zpátky maso i se vším, co z masa vyteče na talíř.
Přidáme hořčici.
Přidáme med a pod poklicí pozvolna dusíme cca hodinu
Po hodině vyndáme maso z hrnce a půjdeme dokončovat omáčku.
Do hrnce přidáme jíšku a pomocí tyčového mixéru důkladně rozmixujeme. Za občasného míchání necháme 15 minut provařit.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Libeček dáme do provařené omáčky, zamícháme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...