Pracuji...
close

Vepřové medailonky s vůní zahrádky

Někdy stačí málo k tomu mít skvělou baštu. Nebojte se improvizovat se vším, co máte na zahrádce. Je to lepší, než nějaké chemické polotovary z obchodu.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus mrkev
1/2 kus petržel
1 hrst libeček
200 mililitr smetana 33%
5 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Panenku si nakrájíme na zhruba 2 cm silné medailonky.
Medailonky dáme do talíře, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Medailonky dáme na rozpálenou pánev a smažíme z jedné strany 2 minuty.
Mezitím si na tenké plátky nakrájíme půlku mrkve a půlku petržele. Pokud by jste to nestihli za 2 minuty, tak si to nakrájejte dopředu.
Medailonky obrátíme, dáme na jednu půlku pánve a smažíme 2 minuty i z druhé strany. Do pánve k nim přihodíme mrkev a petržel.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Osmažené medailonky vyndáme na vlažný talíř a dáme odpočinout třeba do trouby.
K zelenině do pánve přidáme trošku oleje a pár minut ještě smažíme.
Snížíme teplotu a přilijeme smetanu. Za občasného míchání necháme 3 minuty probublat. Dosolíme dle chuti.
Nakonec přidáme libeček, promícháme a vypneme plotnu.
Podáváme tak, že maso dáme na talíř a polijeme omáčkou. Můžeme ještě posypat nakrájeným libečkem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, hlavní chod
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...