Načítání...
close

Vepřové medailonky s vůní zahrádky

Někdy stačí málo k tomu mít skvělou baštu. Nebojte se improvizovat se vším, co máte na zahrádce. Je to lepší, než nějaké chemické polotovary z obchodu.
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
1/2 kus mrkev
1/2 kus petržel
1 hrst libeček
200 mililitr smetana 33%
5 lžíce olej olivový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Panenku si nakrájíme na zhruba 2 cm silné medailonky.
Medailonky dáme do talíře, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Medailonky dáme na rozpálenou pánev a smažíme z jedné strany 2 minuty.
Mezitím si na tenké plátky nakrájíme půlku mrkve a půlku petržele. Pokud by jste to nestihli za 2 minuty, tak si to nakrájejte dopředu.
Medailonky obrátíme, dáme na jednu půlku pánve a smažíme 2 minuty i z druhé strany. Do pánve k nim přihodíme mrkev a petržel.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Osmažené medailonky vyndáme na vlažný talíř a dáme odpočinout třeba do trouby.
K zelenině do pánve přidáme trošku oleje a pár minut ještě smažíme.
Snížíme teplotu a přilijeme smetanu. Za občasného míchání necháme 3 minuty probublat. Dosolíme dle chuti.
Nakonec přidáme libeček, promícháme a vypneme plotnu.
Podáváme tak, že maso dáme na talíř a polijeme omáčkou. Můžeme ještě posypat nakrájeným libečkem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, hlavní chod
Původ:
Česko