Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Vepřové medailonky s vůní zahrádky
Někdy stačí málo k tomu mít skvělou baštu. Nebojte se improvizovat se vším, co máte na zahrádce. Je to lepší, než nějaké chemické polotovary z obchodu.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 roky
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
15 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
500
gram
vepřová panenka
1/2
kus
mrkev
1/2
kus
petržel
1
hrst
libeček
200
mililitr
smetana 33%
5
lžíce
olej olivový
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Panenku si nakrájíme na zhruba 2 cm silné medailonky.
Medailonky dáme do talíře, přidáme lžíci oleje, osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Medailonky dáme na rozpálenou pánev a smažíme z jedné strany 2 minuty.
Mezitím si na tenké plátky nakrájíme půlku mrkve a půlku petržele. Pokud by jste to nestihli za 2 minuty, tak si to nakrájejte dopředu.
Medailonky obrátíme, dáme na jednu půlku pánve a smažíme 2 minuty i z druhé strany. Do pánve k nim přihodíme mrkev a petržel.
Mezitím si nakrájíme libeček nadrobno.
Osmažené medailonky vyndáme na vlažný talíř a dáme odpočinout třeba do trouby.
K zelenině do pánve přidáme trošku oleje a pár minut ještě smažíme.
Snížíme teplotu a přilijeme smetanu. Za občasného míchání necháme 3 minuty probublat. Dosolíme dle chuti.
Nakonec přidáme libeček, promícháme a vypneme plotnu.
Podáváme tak, že maso dáme na talíř a polijeme omáčkou. Můžeme ještě posypat nakrájeným libečkem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, hlavní chod
Vybavení kuchyně:
pánev
,
talíř
,
nůž kuchyňský
,
prkénko (dřevěné)
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close