Do malého hrnce/rendlíku nalijeme vývar a ocet. Přisypeme sůl, cukr a pepř. Pozor, jestli máte vývar už slanej, tak opatrně se solí. Přivedeme k varu.
Do vroucí zálivky přisypeme nakrájenou cibuli a pórek. Zamícháme a hned vypneme.
Uvařené, ještě horké brambory zbavíme slupky. Nakrájíme na silnější plátky a dáme do větší mísy.
Brambory zalijeme teplou zálivkou, opatrně zamícháme a necháme pár minut odpočinout.
K bramborům přilijeme trošku oleje a opatrně promícháme. Pokud to vydržíte, tak nechte v lednici uležet do druhého dne. Pokud ne, tak pokračujte jako já :-)
Před podáváním si nakrájejte nadrobno pažitku, libeček a ředkvičky. A nebo něco, co máte rádi Vy.
Do hlubokého talíře dejte pár kousků brambor a zalijte skvělou zálivkou. Přisypte ředkvičky, pažitku a libeček a lehce promíchejte. Dobrou chuť :-)
Bylinky dávejte až těsně před podáváním jinak by Vám v octě povadly.