Pracuji...
close

Brokolicový krém s celerem a kapustičkami

Ten pocit, když se zakousnete do zelené křupavé kapustičky a v puse se Vám rozlije teplý brokolicový krém je k nezaplacení. Tomu říkám plná chuť.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce máslo
1/3 kus pórek
2 stroužek česnek
1/5 kus celer
1 kus cibule
200 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli a celer nadrobno.
V hrnci si rozpálíme máslo a přidáme k němu cibuli a celer. Za občasného míchání lehce zkaramelizujeme.
Mezitím si nakrájíme brokolici na malé kousky, pórek na půlměsíčky a česnek nadrobno.
Do hrnce k osmahlému základu přidáme brokolici, pórek a česnek.
Přilijeme vývar a vaříme pod pokličkou, dokud nám brokolice lehce nezměkne. Ale pozor, nevaříme příliš dlouho, jinak nám brokolice ztratí barvu. Musí být křupavá. Vývar nemusíte použít celý. Stačí, aby bylo vše potopené. Zbytek vývaru můžeme použít při mixování polévky.
Mezitím si připravíme kapustičky. Omyjeme je a zbavíme tvrdých a špinavých částí. Dle potřeby nakrájejte na menší kousky.
Kapustičky dáme do vroucí osolené vody a vaříme pod pokličkou, dokud nám lehce nezměknou. Pozor, vařte pouze do křupava, jinak nám kapustičky ztratí hezkou zelenou barvu.
Po uvaření hned propláchneme studenou vodou.
Pokud již máme brokolici do křupava, tak polévku důkladně rozmixujeme. Mixujeme spolu se smetanou. Pokud by jste měli polévku moc hustou, tak nařeďte vývarem.
Dosolíme a můžeme se jít radovat :-)
Polévku podáváme s kapustičkami a můžete přidat kapku olivového oleje.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...