X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Brokolicový krém s celerem a kapustičkami

Načítám...
Ten pocit, když se zakousnete do zelené křupavé kapustičky a v puse se Vám rozlije teplý brokolicový krém je k nezaplacení. Tomu říkám plná chuť.
Příprava 15 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Polévky / Zeleninové polévky, Ze zahrádky / Zelenina
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: polévka
Vybavení kuchyně: cedník, hrnec, hrnec malý, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, mlýnek na pepř, tyčový mixér
Původ: Česko

Ingredience

obecně
brokolice 1 ks
celer 1/5 ks
česnek 2 stroužek
cibule 1 ks
máslo 4 lžíce
pórek 1/3 ks
růžičková kapusta 2 hrst
smetana 33% 200 ml
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 1 l

Postup

Nakrájíme si cibuli a celer nadrobno.
V hrnci si rozpálíme máslo a přidáme k němu cibuli a celer. Za občasného míchání lehce zkaramelizujeme.
Mezitím si nakrájíme brokolici na malé kousky, pórek na půlměsíčky a česnek nadrobno.
Do hrnce k osmahlému základu přidáme brokolici, pórek a česnek.
Přilijeme vývar a vaříme pod pokličkou, dokud nám brokolice lehce nezměkne. Ale pozor, nevaříme příliš dlouho, jinak nám brokolice ztratí barvu. Musí být křupavá. Vývar nemusíte použít celý. Stačí, aby bylo vše potopené. Zbytek vývaru můžeme použít při mixování polévky.
Mezitím si připravíme kapustičky. Omyjeme je a zbavíme tvrdých a špinavých částí. Dle potřeby nakrájejte na menší kousky.
Kapustičky dáme do vroucí osolené vody a vaříme pod pokličkou, dokud nám lehce nezměknou. Pozor, vařte pouze do křupava, jinak nám kapustičky ztratí hezkou zelenou barvu.
Po uvaření hned propláchneme studenou vodou.
Pokud již máme brokolici do křupava, tak polévku důkladně rozmixujeme. Mixujeme spolu se smetanou. Pokud by jste měli polévku moc hustou, tak nařeďte vývarem.
Dosolíme a můžeme se jít radovat :-)
Polévku podáváme s kapustičkami a můžete přidat kapku olivového oleje.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter