Pracuji...
close

Tuřín s balzamikem

Vždycky, když pracuji se surovinami jako je tuřín, tak si připadám jako když se vracím o stovky let zpátky. Spolu s mrkví, celerem a petrželí řadím tuřín mezi své oblíbené ingredience.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 kus tuřín
5 stroužek česnek
5 lžíce máslo
min 5 lžíce olej olivový
min 5 lžíce ocet balzamikový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Tuřín oškrabeme a nakrájíme na menší kousky dle libosti.
Zapékací mísu si vymažeme máslem.
Do mísy dáme kousky tuřínu, osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
Lehce promícháme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Po 20ti minutách vyndáme opatrně mísu z trouby a přidáme do ní česnek a balzamikový ocet. Lehce promícháme. Nespalte se !!!
Vrátíme zpátky do trouby, snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme, dokud nám tuřín nezměkne.
Mezitím si nakrájíme petrželku nadrobno. Použijeme ji na posypání hotového pokrmu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
večeře, příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...