Načítání...
close

Tuřín s balzamikem

Vždycky, když pracuji se surovinami jako je tuřín, tak si připadám jako když se vracím o stovky let zpátky. Spolu s mrkví, celerem a petrželí řadím tuřín mezi své oblíbené ingredience.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
1 kus tuřín
5 stroužek česnek
5 lžíce máslo
min 5 lžíce olej olivový
min 5 lžíce ocet balzamikový
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Tuřín oškrabeme a nakrájíme na menší kousky dle libosti.
Zapékací mísu si vymažeme máslem.
Do mísy dáme kousky tuřínu, osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
Lehce promícháme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Po 20ti minutách vyndáme opatrně mísu z trouby a přidáme do ní česnek a balzamikový ocet. Lehce promícháme. Nespalte se !!!
Vrátíme zpátky do trouby, snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme, dokud nám tuřín nezměkne.
Mezitím si nakrájíme petrželku nadrobno. Použijeme ji na posypání hotového pokrmu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
večeře, příloha
Původ:
Česko