Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Tuřín s balzamikem
Vždycky, když pracuji se surovinami jako je tuřín, tak si připadám jako když se vracím o stovky let zpátky. Spolu s mrkví, celerem a petrželí řadím tuřín mezi své oblíbené ingredience.
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
4 roky
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
1
kus
tuřín
5
stroužek
česnek
5
lžíce
máslo
min 5
lžíce
olej olivový
min 5
lžíce
ocet balzamikový
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1
hrst
petrželová nať
Sdílejte recept
Facebook
Postup
Tuřín oškrabeme a nakrájíme na menší kousky dle libosti.
Zapékací mísu si vymažeme máslem.
Do mísy dáme kousky tuřínu, osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
Lehce promícháme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Po 20ti minutách vyndáme opatrně mísu z trouby a přidáme do ní česnek a balzamikový ocet. Lehce promícháme. Nespalte se !!!
Vrátíme zpátky do trouby, snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme, dokud nám tuřín nezměkne.
Mezitím si nakrájíme petrželku nadrobno. Použijeme ji na posypání hotového pokrmu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Ze zahrádky
/
Zelenina
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
večeře, příloha
Vybavení kuchyně:
zapékací mísa
,
prkénko (dřevěné)
,
nůž kuchyňský
,
škrabka na brambory
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
close