X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Tuřín s balzamikem

Načítám...
Vždycky, když pracuji se surovinami jako je tuřín, tak si připadám jako když se vracím o stovky let zpátky. Spolu s mrkví, celerem a petrželí řadím tuřín mezi své oblíbené ingredience.
Příprava 10 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Ze zahrádky / Zelenina
Kuchyně: vegetariánská kuchyně
Druh přípravy: pečení
Typ chodu: večeře, příloha
Vybavení kuchyně: zapékací mísa, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, škrabka na brambory
Původ: Česko

Ingredience

obecně
česnek 5 stroužek
máslo 5 lžíce
ocet balzamikový min 5 lžíce
olej olivový min 5 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
petrželová nať 1 hrst
sůl min 1 špetka
tuřín 1 ks

Postup

Tuřín oškrabeme a nakrájíme na menší kousky dle libosti.
Zapékací mísu si vymažeme máslem.
Do mísy dáme kousky tuřínu, osolíme, opepříme a zalijeme olejem.
Lehce promícháme.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Mezitím si nakrájíme česnek nadrobno.
Po 20ti minutách vyndáme opatrně mísu z trouby a přidáme do ní česnek a balzamikový ocet. Lehce promícháme. Nespalte se !!!
Vrátíme zpátky do trouby, snížíme teplotu na 160 stupňů a pečeme, dokud nám tuřín nezměkne.
Mezitím si nakrájíme petrželku nadrobno. Použijeme ji na posypání hotového pokrmu.
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter