Načítání...
close

Kulajda s houbami Shimeji

Klasická polévka s netradičními houbami. Houby Shimeji jsou skvělé nejen na skus, ale i na chuť. Jsou podobné houbám Enoki, ale narozdíl od nich se musí Shimeji tepelně upravit, jinak jsou hořké.
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Ingredience
obecně
2-3 kus brambory
200 gram smetana 33%
min 1 lžíce cukr krystal
1 hrst kopr
5 lžíce máslo
min 1 lžíce ocet
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Houby Shimeji si rozebereme na jednotlivé houbičky a omyjeme.
V hrnci si rozehřejeme máslo a minutku na něm za občasného míchání smažíme houby.
Přisypeme mouku a zamícháme.
Za občasného míchání minutu smažíme.
Do hrnce přilijeme vývar, přidáme pepř a přivedeme k varu.
Mezitím si oškrabeme a nakrájíme brambory na kostičky. Měl jsem doma malé brambory, tak jsem jich použil více.
Brambory přidáme do hrnce a vaříme do změknutí.
Přilijeme trošku octa dle chuti. Necháme minutku vyvařit.
Polévku dosladíme a dosolíme, popřípadě dokyselíme.
Za stálého míchání přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
Mezitím si nakrájíme kopr. Jakmile nám začne polévka vařit, tak přidáme kopr, zamícháme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, škvaření
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko