X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept
Načítám...
Kulajda s houbami Shimeji
Klasická polévka s netradičními houbami. Houby Shimeji jsou skvělé nejen na skus, ale i na chuť. Jsou podobné houbám Enoki, ale narozdíl od nich se musí Shimeji tepelně upravit, jinak jsou hořké.
Příprava 5 minut
Vaření 30 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Polévky / Houbové polévky
Druh přípravy: smažení, škvaření
Typ chodu: polévka
Vybavení kuchyně: prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský, hrnec, škrabka na brambory
Související recepty: Kuřecí vývar
Původ: Česko
Ingredience
obecně
brambory 2-3 ks
cukr krystal min 1 lžíce
houba Shimeji 150 g
kopr 1 hrst
máslo 5 lžíce
mouka hladká 5 lžíce
ocet min 1 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana 33% 200 g
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 1 l
Postup
Houby Shimeji si rozebereme na jednotlivé houbičky a omyjeme.
V hrnci si rozehřejeme máslo a minutku na něm za občasného míchání smažíme houby.
Přisypeme mouku a zamícháme.
Za občasného míchání minutu smažíme.
Do hrnce přilijeme vývar, přidáme pepř a přivedeme k varu.
Mezitím si oškrabeme a nakrájíme brambory na kostičky. Měl jsem doma malé brambory, tak jsem jich použil více.
Brambory přidáme do hrnce a vaříme do změknutí.
Přilijeme trošku octa dle chuti. Necháme minutku vyvařit.
Polévku dosladíme a dosolíme, popřípadě dokyselíme.
Za stálého míchání přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
Mezitím si nakrájíme kopr. Jakmile nám začne polévka vařit, tak přidáme kopr, zamícháme a vypneme plotnu.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
647 bodů
Facebook