Pracuji...
close

Kulajda s houbami Shimeji

Klasická polévka s netradičními houbami. Houby Shimeji jsou skvělé nejen na skus, ale i na chuť. Jsou podobné houbám Enoki, ale narozdíl od nich se musí Shimeji tepelně upravit, jinak jsou hořké.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
2-3 kus brambory
200 gram smetana 33%
min 1 lžíce cukr krystal
1 hrst kopr
5 lžíce máslo
min 1 lžíce ocet
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Houby Shimeji si rozebereme na jednotlivé houbičky a omyjeme.
V hrnci si rozehřejeme máslo a minutku na něm za občasného míchání smažíme houby.
Přisypeme mouku a zamícháme.
Za občasného míchání minutu smažíme.
Do hrnce přilijeme vývar, přidáme pepř a přivedeme k varu.
Mezitím si oškrabeme a nakrájíme brambory na kostičky. Měl jsem doma malé brambory, tak jsem jich použil více.
Brambory přidáme do hrnce a vaříme do změknutí.
Přilijeme trošku octa dle chuti. Necháme minutku vyvařit.
Polévku dosladíme a dosolíme, popřípadě dokyselíme.
Za stálého míchání přilijeme smetanu. Přivedeme k varu.
Mezitím si nakrájíme kopr. Jakmile nám začne polévka vařit, tak přidáme kopr, zamícháme a vypneme plotnu.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, škvaření
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.