Načítání...
close

Krevety v rajčatové omáčce

Rychlý, jednoduchý a zatraceně dobrý recept. Krevety jsem sehnal pouze předvařené, ale i tak jsem si moc pochutnal.
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
1/2 kus citron
3 stroužek česnek
100 mililitr víno bílé
500 gram krevety
2 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
V pánvi rozpálíme olej, přidáme krevety, osolíme, opepříme a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
Mezitím si nakrájíme rajčata na malé kousky a česnek na plátky.
K osmahnutým krevetám přidáme rajčata a česnek. Zalijeme vínem a přidáme citronovou šťávu. Smažíme / vaříme za občasného míchání 5 minut. Měla by nám vzniknout výborná rajčatová omáčka.
Do omáčky přihodíme máslo, nakrájenou petrželovou nať, vypneme plotnu a mícháme, dokud se nám máslo nerozpustí. Krásně nám zahustí a zjemní omáčku. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
svatební hostina, párty
Původ:
Česko