Pracuji...
close

Krevety v rajčatové omáčce

Rychlý, jednoduchý a zatraceně dobrý recept. Krevety jsem sehnal pouze předvařené, ale i tak jsem si moc pochutnal.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 4 roky
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
1/2 kus citron
3 stroužek česnek
100 mililitr víno bílé
500 gram krevety
2 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
na smažení
5 lžíce olej olivový
Sdílejte recept
Postup
V pánvi rozpálíme olej, přidáme krevety, osolíme, opepříme a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
Mezitím si nakrájíme rajčata na malé kousky a česnek na plátky.
K osmahnutým krevetám přidáme rajčata a česnek. Zalijeme vínem a přidáme citronovou šťávu. Smažíme / vaříme za občasného míchání 5 minut. Měla by nám vzniknout výborná rajčatová omáčka.
Do omáčky přihodíme máslo, nakrájenou petrželovou nať, vypneme plotnu a mícháme, dokud se nám máslo nerozpustí. Krásně nám zahustí a zjemní omáčku. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd, večeře
Příležitost:
svatební hostina, párty
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...