X
Do nového roku Vám přeji co nejméně spálených jídel a hlavně zdraví

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Recept / Krevety v rajčatové omáčce
Načítám...
Popis receptu
Rychlý, jednoduchý a zatraceně dobrý recept. Krevety jsem sehnal pouze předvařené, ale i tak jsem si moc pochutnal.
Příprava 5 minut
Vaření 10 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Maso studenokrevných živočichů, Omáčky / Zeleninové omáčky
Druh přípravy: smažení
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: pánev, prkénko (dřevěné), nůž kuchyňský
Příležitost: svatební hostina, párty
Původ: Česko
Ingredience
Ingredience
na smažení
olej olivový 5 lžíce
obecně
česnek 3 stroužek
citron 1/2 ks
krevety 500 g
máslo 2 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
petrželová nať 1 hrst
rajčata 2 ks
sůl min 1 špetka
víno bílé 100 ml
Postup
1.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme krevety, osolíme, opepříme a za občasného míchání 3 minuty smažíme.
2.
Mezitím si nakrájíme rajčata na malé kousky a česnek na plátky.
3.
K osmahnutým krevetám přidáme rajčata a česnek. Zalijeme vínem a přidáme citronovou šťávu. Smažíme / vaříme za občasného míchání 5 minut. Měla by nám vzniknout výborná rajčatová omáčka.
4.
Do omáčky přihodíme máslo, nakrájenou petrželovou nať, vypneme plotnu a mícháme, dokud se nám máslo nerozpustí. Krásně nám zahustí a zjemní omáčku. Dosolíme, dopepříme.
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Kuchařky
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
638 bodů
Facebook