Načítání...
close

Krůtí prsa na paprice

Vždycky je důležité dostat do omáčky co nejvíce chutě. A proto maso dobře osmažte a cibuli dobře osmažte. Bez toho nikdy nebudete mít silnou omáčku. A na omáčce se přeci pozná dobrý kuchař :-) Jako přílohu doporučuji těstoviny a nebo houskový knedlík.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Ingredience
obecně
3 stroužek česnek
2 kus cibule
200 mililitr smetana 33%
min 1 špetka sůl
na smažení
2 lžíce máslo
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
Prsa si nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozpálíme olej a přidáme maso. Lehce osolíme, opepříme. Za občasného míchání smažíme dozlatova.
Mezitím si nakrájíme cibuli na menší kousky.
Je důležité maso dobře osmažit, jinak nebudeme mít omáčku dost silnou.
Maso vyndáme z hrnce na talíř.
Do hrnce dáme nakrájenou cibuli a máslo. Za občasného míchání smažíme, dokud nám cibule nezezlátne.
Mezitím si nakrájíme česnek na plátky.
K osmahlé cibuli přidáme česnek, zamícháme a minutku smažíme.
Přisypeme mouku a papriku a důkladně promícháme. Dlouho nesmažte, jinak Vám paprika zhořkne.
Přilijeme vývar a 10 minut povaříme (bez poklice).
Omáčku důkladně rozmixujeme.
Do hrnce vrátíme maso. Nezapomeňte vypláchnout talíř, kde leželo maso a nalít to také do hrnce. Každá chuť se počítá.
Vaříme dalších 10 minut bez poklice.
Nakonec přidáme smetanu.
Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko